Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Numită recent în funcția de director interimar al Centrului Cultural “T. Burada”, de președintele CJC, Horia Țuțuianu, Nicoleta Bercaru a fost demisă din funcție după ce un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CJC de astăzi a trecut.

Consilierii județeni PNL, care au inițiat un proiect de hotărâre privind eliberarea acesteia din funcție, consideră că numirea a fost ilegală.

Proiectul a fost aprobat cu 29 de voturi “pentru”.

Printre argumentele liberalilor privind încetarea acestui interimat se regăsesc puncte care fac referire la faptul că nu s-a prezentat spre aprobarea Consiliului Județean proiectul contractului de management pentru perioada interimatului la conducerea instituției de cultură, nu au fost prezentate documente din care să rezulte competența persoanei propuse, experiența, vechimea într-o instituție de cultură, la nivel de execuție și managerial. De asemenea, liberalii contestă faptul că nu au fost stabilite obiective, criterii de performanță și criterii de evaluare pentru persoana numită în funcție.

Alianța din Consiliul Județean Constanța pare că a funcționat din plin de vreme ce astăzi, mai multe proiecte propuse de președintele CJC, Horia Marius Țuțuianu, au fost respinse, prin votul consilierilor PNL, PMP și ALDE.

Marian Crușoveanu, secretarul general al PNL Constanța și consilier județean, un personaj al momentului, consideră că “în ședința de astăzi a Consiliului Județean Constanța, după mult timp, partidele de dreapta au votat la comun”.

Acesta a postat astăzi, după ședința Consiliului Județean un punct de vedere cu privire la proiectul votat astăzi:

Acest vot poate fi tradus ca un semnal pozitiv, din perspectiva viitoarelor alegeri locale. Am observat cu toții dezastrul pe care PSD îl face la Constanța, și pornirea pe care o are, de a politiza funcțiile, de la director până la șofer.

Am întâlnit această situație și la numirea în funcție a directorului Centrului Cultural ”Teodor T. Burada”, în persoana Nicoletei Bercaru, fost consilier județean PSD. Conducerea Consiliului Județean a susținut mereu ideea că noi, consilierii, facem administrație, nu politică, dar prin numirea directorului la Centrul Cultural s-a demonstrat contrariul. S-a încercat politizarea acestei funcții, deși nu era cazul.

Ar fi bine ca, în funcțiile-cheie ale acestei instituții, să primeze competența, performanța, în locul siglei de partid. Așa cum în mediul privat se cere performanță, se cer rezultate și un plan coerent de management, în același mod trebuie privite și funcțiile din administrația publică. În plus, astăzi am asistat la o premieră în ceea ce privește modul în care s-au votat proiectele de hotărâre de pe lista suplimentară a Consiliului Județean. Dacă până acum, toate proiectele de pe ordinea de zi suplimentara erau votate in corpore, astăzi, aceste proiecte au fost luate separat și votate unul câte unul. Deși domnii de la PSD își frecau mâinile cu speranța că proiectul inițiat de PNL, ce face referire la demiterea directorului interimar de la Centrul Cultural Teodor Burada, nu va intra pe ordinea de zi, s-a întâmplat contrariul. Proiectul a trecut.

Există o disperare a PSD-ului de a salva soldățeii din funcțiile-cheie ale CJ. Au început să se comporte ca o bestie rănită, căutând, cu orice preț, să salveze orice scaun în care sunt așezați soldățeii cu carnețel roșu. Această schimbare din funcție ar trebui privită ca un exemplu de penalizare, atunci când se încalcă reguli de bun simț și se încearcă, cu orice preț, politizarea unei funcții. Este momentul să dăm o șansă oamenilor pregătiți, profesioniștilor, o șansă de a face pasul spre funcții importante din aparatul administrației publice.

Închei prin ideea că aceste colaborări dintre partidele de dreapta, în Consiliul Județean, pot înseamna o piatră de temelie pentru o viitoare construcție puternică la Constanța“.

Citește și:

Consilierul județean PSD, Nicoleta Bercaru, numită director interimar al Centrului Cultural “Teodor T. Burada”

 

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar