După ce a cerut bani de la Guvern pentru serialul Las Fierbinți, Pro TV își încearcă norocul și cu serialul Vlad, scrie paginademedia.ro. 

Compania de media a solicitat un ajutor de stat de 5,4 milioane de lei (în jur de 1,1 milioane de euro), pentru a produce sezoanele toamnă și iarnă 2019 ale serialului Vlad, realizat după o licență a producției turcești Ezel.

Dacă Pro TV este în faza de “solicitare”, o producție care va fi pe Antena 1 a obținut deja aprobarea pentru finanțare.

Guvernul a lansat în 2018 un program de finanțări pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România,pentru sprijinirea industriei cinematografice. Acesta este al doilea an consecutiv când se acordă astfel finanțări pentru producțiile românești.

Până acum, au depus în general solicitări casele de producție de film. Pro TV este singura televiziune care a solicitat ajutor de la Guvern. Cererea de acum se referă la următoarele sîn oglindă. Cât a respectat Pro TV din licența serialului turcesc?

Pro TV a mai depus anul trecut solicitări de finanțare pentru alte proiecte pe care le are în desfășurare.

Potrivit Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, postului Pro TV i-au fost aprobate două din trei cereri de finanțare, în 2018. Mai exact:

  • Proiectul pentru producția Rechinii (Sharks) a fost finanțat cu 2,7 milioane de lei din cei 3,7 milioane de lei solicitați
  • Proiectul pentru episodul din Las Fierbinți de Crăciun 2018 a fost aprobat cu 380.000 de lei.
  • Pro TV a mai avut un proiect respins pentru sezonul din toamna lui 2019 al serialului Las Fierbinți.
Ce este schema de ajutor de la Guvern?

Proiectul de la Guvern a fost gândit ca un sprijin pentru industria cinematografică din România. Mai precis, un ajutor dat companiilor care au ca principal obiect de activitate producția cinematografică.

Chiar anul trecut, Pro TV – post de televiziune – și-a schimbat obiectul principal de activitate din “activități de difuzare a programelor de televiziune” în “activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune”. Astfel, a îndeplinit primul criteriu de selecție și a aplicat pentru ajutor de la Guvern (a și reușit pentru două proiecte).

Cine a mai câștigat finanțări de la Guvern pentru producții cinematografice:

  • Micro Film SRL pentru proiectul Simple Woman – 667.615 de lei
  • Arsia Production pentru proiectul Lumea care va veni – 4.168.635 de lei (880.000 de euro)
  • Frame Film (producătorul Las Fierbinți) primește un buget record pentru proiectul Warpigs – 21.297.980 de lei (4,5 milioane de euro)
  • Castel Film va dezvolta filmul Netflix – A Christma Prince: The Royal Baby (a treia parte a seriei) – 4.097.704 de lei.

Sursa: www.paginademedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.