Andrei Sebastian Dumitrescu, acționar al Oil Terminal SA, nou eșec în instanță, în unul din numeroasele procese intentate companiei
Economie
Dumitrescu Andrei Sebastian, acționarul nonagenar al Oil Terminal SA, care contestă în instanță mai multe decizii ale companiei, eșuează din nou în a anula hotărârea prin care s-a decis majorarea capitalului companiei. Recent a fost respinsă cererea de strămutare a dosarului nr. 898/118/2023 al Curții de Apel Constanța formulată de Dumitrescu Andrei Sebastian, dosar în care a fost respins ca nefondat apelul formulat de acționar împotrivă Încheierii nr.31406/07.12.2022 emisă de Registrul Comerțului, de către Curtea de Apel Constanța.
Societatea Oil Terminal SA informează acționarii și investitorii că a fost respinsă cererea de strămutare a dosarului nr. 898/118/2023 al Curții de Apel Constanța formulată de Dumitrescu Andrei Sebastian, dosar în care a fost respins ca nefondat apelul formulat de acționar împotrivă Încheierii nr.31406/07.12.2022 emisă de Registrul Comerțului, de către Curtea de Apel Constanța.
Urmare a respingerii cererii de strămutare, soluția pronunțată de Curtea de Apel Constanța a rămas definitivă.
Menționăm că prin încheierea nr. 31406/07.12.2022, Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța, a dispus admiterea cererii nr. 139439/06.12.2022, referitoare la înregistrarea și publicarea în Buletinul Electronic al Registrului Comerțului și în Monitorul Oficial al României a Hotărârii AGEA nr. 4/21.03.2022 prin care s-a aprobat continuarea procedurii de majorare de capital a Societății Oil Terminal SA.
Hotărârea este definitivă. Datele au fost preluate de pe portalul instanțelor de judecată. Hotărârea urmează a fi redactată și comunicată parților.
Dumitrescu jr., fiul omului care deținea la un moment dat nu mai puțin de 17% din acțiunile Oil Terminal, poartă de câțiva ani un adevărat război în instanță cu compania constănțeană.
La baza conflictului se află majorarea de capital prin care statul a adus terenurile unde urmează să fie amplasat proiectul IULIUS.
În urma acesteia, Ministerul Energiei ajuns să dețină 87% din acțiuni în timp ce acționarii minoritari şi-au diminuat participația. Astfel, Dumitrescu a coborât de la 17% la 3,35%.
Atât tatăl, cât și fiul au intentat de-a lungul anilor numeroase procese, prin care s-a încercat blocarea majorării capitalului, astfel încât să își poată păstra procentul pe care îl dețineau.
Toate acțiunile au eșuat însă, investiția IULIUS, evaluată la 800 de milioane de euro, urmând să fie demarată.
În mod bizar, Dumitrescu jr. a continuat să conteste întreagă procedură, deși, concret, ar fi avut de câștigat de pe urma proiectului, IULIUS urmând să achite companiei o redevenţă anuală a cărei valoare se ridică la ordinul milioanelor de euro, bani care vor ajunge apoi în buzunarele acționarilor.
Tot acesta a solicitat la începutul anului 2020 guvernarea companiei în sistem dualist.
Citește și: