Asigurarea pentru casă
Asigurarea pentru casă
Deputații au adoptat un proiect de lege care introduce asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, scrie Antena 3 CNN.

Potrivit proiectului, suma asigurată pentru o locuință de tip A, una dintre cele mai rezistente, va crește de la 100 de lei pe an, la 130 de lei pe an.

În schimb, despăgubirea maximă în caz de dezastre rămâne neschimbată, respectiv la 20.000 de euro.

De asemenea, pentru locuințele din chirpici prețul ar urma să rămână de 50 de lei pe an.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Persoanele fizice și juridice trebuie să asigure toate construcțiile cu destinația de locuință, înregistrate în evidențele organelor fiscale, din mediul urban sau rural, deținute de aceștia și pentru care s-a păstrat în fapt destinația de locuință.

Totodată, deputații au eliminat din proiectul de lege un amendament adăugat la Senat care includea furtuna ca dezastru natural.

Proiectul de lege a fost adeptat și de Senat și a primit recent votul decisiv în Parlament, cel al deputaților, care este for decizional în acest caz. Proiectul va merge la promulgare.

Potrivit Legii 260/2008, persoanele fizice și juridice riscă să fie amendate cu sume cuprinse în 100 și 500 de lei pentru lipsa poliței PAD.

Totul vine după valul de cutremure înregistrat recent în județul Gorj, care a fost un semnal de alarmă pentru autorități.

Sursa: www.antena3.ro

Foto: www.pixabay.com

Citește și:

Proiect de lege: Prima pentru asigurarea obligatorie a locuinței ar putea CREȘTE

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.