Rompetrol Rafinare - Arhivă
Rompetrol Rafinare - Arhivă
Rompetrol Rafinare SA solicită de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța acordul de mediu pentru încă o investiție pe care compania vrea să o realizeze pe platforma Rafinăriei Petromidia. Este vorba despre realizarea de lucrări de reabilitare a unui rezervor de combustibil DH 25 din incintă. 

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competențe pentru protecţia mun. Constanța, str. Unirii nr. 23 şi la sediu: Năvodari, B-dul Năvodari nr. 215, jud. Constanța,  în zilele de luni-vineri, între orele 9,00 – 13,00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competențe pentru protecţia mediului Constanța.

Potrivit memoriului de prezentare depus la APM Constanța, rezervorul DH25 aparține de instalația HDV și a fost introdus în operare în anul 1981. În anul 2019 rezervorul a fost scos din flux pentru reparații.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Reparația a constat în înlocuirea 100% a tablelor de fund ale inelului periferic și a 500 mm la baza virolei V1. Tabla de câmp a fundului a fost reparată prin sudarea unor segmente de tablă în zonele cu valori sub limita admisibilă ale grosimii, în zonele corodate până la străpungere și repararea unor suduri cu defecte. A fost sudat un segment de tablă în zona unui por străpuns pe virola V6. Au fost sudate segmente de tablă în zonele corodate până la străpungere de la virola V9. Tablă capacului fix a fost înlocuită în totalitate”, se menționează în memoriu.

După reparație s-a efectuat proba hidrostatică cu rezultat corespunzător. După introducerea în flux a rezervorului, la aproximativ o săptămână, s-au constatat probleme.
Scopul investiției /proiectului îl reprezintă realizarea lucrărilor de reabilitare pentru rezervorul DH25 astfel încât la finalizarea proiectului acesta să fie în parametrii optimi din punct de vedere al operării, al siguranței în exploatare și respectării normelor de mediu.
Valoarea estimată a investiției este de 2.643.984,29 lei iar perioada propusă pentru execuție a lucrărilor este de 10 luni.

În ultimele săptămâni, Rompetrol Rafinare SA a depus mai multe solicitări pentru emiterea acordului de mediu pentru diferite investiții pe care compania dorește să le realizeze la diferite instalații din incinta Rafinăriei Petromidia.

Foto: Arhivă

Citește și:

Noi investiții la Rafinăria Petromidia: ROMPETROL RAFINARE SA trebuie să treacă de evaluarea impactului asupra mediului pentru un proiect de modernizare a unei instalații

Instalațiile afectate de explozia de la Rafinăria Petromidia din iulie 2022 se refac. Rompetrol Rafinare SA cere avizul de mediu

Proiect pentru o conductă de gaz natural în Năvodari realizat de ROMPETROL ENERGY S.A.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!