Navă cereale
Navă cereale
Un total de 218 nave sunt ”efectiv blocate” din cauza deciziei Rusiei de a-şi suspenda participarea la un acord de export al cerealelor, a anunţat duminică Ministerul Infrastructurii al Ucrainei, citat de Reuters.

Rusia a declarat sâmbătă că a suspendat participarea la acordul intermediat de ONU pentru exportul de produse agricole din porturile ucrainene, în urma atacurilor asupra flotei sale din Crimeea anexată Rusiei.

Deoarece Ucraina nu are permise de la Centrul Comun de Coordonare al schemei pentru a trece prin coridorul sigur, ”218 ​​nave sunt … blocate în poziţiile lor actuale”, a spus ministerul prin intermediul aplicaţiei de mesagerie Telegram.

Ministerul a declarat că 95 de nave încărcate, care au părăsit porturile ucrainene, aşteaptă inspecţia pentru a fi expediate către consumatorul final, iar 101 de nave goale aşteptau inspecţia la intrarea în porturile ucrainene.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Alte 22 de nave încărcate cu produse agricole aşteaptă să părăsească porturile ucrainene.

Ucraina a declarat că acordul, care a deblocat trei porturi la Marea Neagră, i-a permis să exporte până acum aproximativ 9 milioane de tone de mărfuri agricole.

Pieţele de grâu au fost foarte sensibile la evoluţiile invaziei din ultimele opt luni a Rusiei în Ucraina, deoarece ambele ţări sunt printre cei mai mari exportatori de grâu din lume.

Ucraina este, de asemenea, un furnizor important de porumb.

Înfiinţarea coridorului, care a permis transportul a peste 9 milioane de tone de cereale şi mărfuri oleaginoase din porturile ucrainene, a contribuit la stabilizarea pieţelor de cereale şi la reducerea preţurilor globale, după ce au atins niveluri record.

Foto: Ilustrativ

Citește și:

Rusia își suspendă participarea la acordul pentru transportul cerealelor ucrainene pe Marea Neagră

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.