Nave transport cereale
Nave transport cereale
Acordul care permite exportul de cereale ucrainene din porturile Mării Negre, care urma să expire sâmbătă, a fost reînnoit, a declarat președintele Turciei Tayyip Erdogan, fără a preciza durata reînnoirii, relatează Reuters.

Rusia a notificat toate părțile participante la acordul cu cereale la Marea Neagră că acordul a fost prelungit pentru 60 de zile, a declarat sâmbătă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe Maria Zaharova, citată de presa RBC.

Anterior, Turcia și ONU au declarat că acordul a fost prelungit, dar nu au spus pentru cât timp. Un ministru al guvernului ucrainean a declarat că prelungirea este de 120 de zile.

Rusia a acceptat prelungirea cu doar 60 de zile, cerând ca Uniunea Europeană, Statele Unite și Marea Britanie să reducă sancțiunile asupra lanțului de aprovizionare al sectorului agricol rus, dacă doresc ca pactul la Marea Neagră să fie prelungit și mai mult după 18 mai.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Acordul pentru coridorul de cereale trebuia să expire astăzi. Ca urmare a discuțiilor noastre cu cele două părți, am realizat o prelungire a acestui acord”, a spus Erdogan într-un discurs în orașul de vest Canakkale, fără a preciza durata prelungirii convenite.

Citește și:

Socep va opera un nou terminal de cereale în Portul Constanța

O nouă linie logistică TTS dedicată exportului de cereale din Ucraina

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.