FOTO Fosta New Home Construct SA, firmă cu legături cu dosarul Retrocedărilor, a obținut un certificat de urbanism pentru o clădire din zona Peninsulară
Constanța Imobiliară
O firmă cu legături cu dosarul Retrocedărilor a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța pentru o clădire din Zona Peninsulară, situată în apropierea hotelurilor Palace și Bulevard, ridicate la începutul secolului trecut.
Building Project & Plans SRL, fosta New Home Construct SA, a obținut pe 22 octombrie 2024, de la Primăria Constanța, CU 2504/2024 pentru imobilul din strada Remus Opreanu, nr. 3.
Certificatul de urbanism a fost emis pentru Building Project & Plans SRL, prin Maria Sonia Lazăr, fiind necesar pentru elaborare PUD – plan urbanistic de detaliu, în vederea obținerii autorizației de construire.
Documentul emis de Primăria Constanța este valabil timp de 12 luni.
Compania, controlată de o firmă cipriotă
Potrivit listafirme.ro, platformă consultată pe 23 octombrie 2024, Building Project & Plans SRL, fostă New Home Construct SA (2011), fostă New Home Construct SRL (2021) a fost înființată în 2004, are sediul social în Constanța, pe strada Ion Roată, nr. 3 și se ocupă în principal de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
Compania este controlată de firma cipriotă Headstone Holdings LTD și Maria Sonia Lazăr, cea din urmă fiind și administratorul societății.
În 2023, Building Project & Plans SRL a declarat șase angajați, profit 4.029.943 de lei, datorii 38.717.564 de lei și cifra de afaceri 12.272.430 de lei.
Așa cum precizam anterior, compania are legături cu dosarul Retrocedărilor din Constanța, în acționariatul său regăsindu-se, în trecut, Mihai Sergiu Ceacîreanu, condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de șapte ani.
De asemenea, fostul nume al companiei se regăsește în sentința definitivă din dosarul Retrocedărilor, unde judecătorii au precizat că firma a cumpărat de la Marius și Carmen Pușcași drepturi pentru terenuri de peste un milion de euro.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: