stație carburanți propusă spre modernizare pe DN3C
stație carburanți propusă spre modernizare pe DN3C
La Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a fost depus memoriul justificativ al proiectului care vizează întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru reglementarea zonei destinată serviciilor și comerțului pentru amenajarea unei stații de carburanți pe D.N. 2A, Centura Vest (actuală DN3C), în zona intersecției către. Inițiatorul documentației de urbanism și proprietarul terenului este S.C. LUKOIL ROMÂNIA S.R.L.

Stația de carburanți care face obiectul PUZ a fost edificată și dată în folosință în anul 1998, conform actelor de proprietate. Cu toate acestea, conform documentației P.U.G. (aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 6531 25.11.1999, a cărui valabilitate a fost prelungită prin Hotărârea Consiliului Local Constanța nr. 429/3L.10.2018) terenul în cauză este încadrat în zona EX1 – zone rezervate pentru dezvoltarea de locuințe, echipamente publice, activități de producție, cercetare.

În schimb, conform extrasului de carte funciară, imobilul care a generat PUZ se regăsește în intravilan, în zona nord-vestică a UAT Constanța, cu deschidere către DN3C și are o suprafață de 3.466 mp.

Obiectul PUZ îl constituie necesitatea de introducere în intravilan și de reglementare a terenului, în vederea realizării unei noi investiții pentru modernizarea funcțiunii din prezent de tip servicii – stație de carburanți. Astfel, este necesară detalierea parametrilor tehnici care țin de condițiile de construire.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Terenul se află în zona rezervată dezvoltării localității reprezentând o bază pentru următoarea actualizare, conform PUG-ului municipiului Constanța.

Echipamentele stației de alimentare cu carburanți existente vor fi modernizate și vor fi implementate dotări noi precum: rezervoare ecologice, spălătorie auto și echipamente spălare manuală, platformă colectare selectivă de deșeuri, separator hidrocarburi cu trapă, dar și altele.

Pentru prezenta propunere se vor asigura accesuri carosabile existente din drumul național 3C.

investitie Lukoil - DN 3C
investitie Lukoil – DN 3C

În ceea ce privește profilul drumului național mai sus menționat, PUZ-ul în cauză ține cont de gabaritele propuse prin alte documentații de urbanism aflate în elaborare (Plan urbanistic zonal – Regenerare și revitalizare urbană zona DN3C, inițiat de UAT Municipiul Constanța conform Certificat de Urbanism nr 3269/2020).

Memoriul justificativ al investiției poate fi consultat în cele ce urmează:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Ce firme se vor ocupa de studiile de teren și arheologice pentru construirea parcului din zona DN3C

Premiile depășesc 1,2 MILIOANE de EURO: Cine se va ocupa de amenajarea parcului DN3C din Constanța

Imperiul Buculeasa continuă extinderea: Patronii de la „Casa Albastră” construiesc un restaurant în Constanța

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.