Burse pentru elevi
Burse pentru elevi
Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a semnat, alături de alte organizaţii similare din ţară – Asociaţia Elevilor din Bucureşti-Ilfov (AEBI), din Timiş (AETm), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) şi Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), un comunicat în care este criticată noua variantă a Legii învăţământului preuniversitar.

Potrivit semnatarilor comunicatului, proiectele propuse de Ministerul Educaţiei sunt cel puţin la fel de proaste ca acelea din forma iniţială:

”La nivelul reglementării transportului elevilor, se pare că autorii legilor au decis să arunce nişte termeni pe care nu îi înţeleg pe deplin în lege. Astfel, se discută despre decont, despre contracte, despre licenţe şi, mai apoi, despre curse regulate (…) legea este alambicată şi creează confuzii mai mari decât orice altă lege de până acum în acest domeniu”.

Nemulţumirile asociaţiilor de elevi semnatare sunt enumerate în continuarea comunicatului: nu există o precizare clară a rolului pe care autorităţile publice locale îl va avea în acordarea burselor, iar Ministerul Educaţiei ar urma să introducă un examen de admitere la licee, care să poate fi organizat la fiecare dintre unităţile şcolare liceale şi nu doar la colegiile naţionale:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

”Subiectele sunt realizate tot la nivel naţional, deci, practic, se doreşte o dublare a Examenului de Evaluare Naţională. Ne poziţionăm ferm împotriva acestei măsuri (…) Nu în ultimul rând, apreciem faptul că proiectul doreşte suprimarea mişcării de reprezentare a elevilor şi a consultării reale cu beneficiarii educaţiei. La nivelul proiectului, toate articolele preluate din Legea nr. 1/2011, unde era reglementată consultarea cu asociţiile elevilor au fost modificate. Până şi în elaborarea Statutului Elevilor, document care vizează în mod direct beneficiarii, a fost înlăturată obligativitatea consultării acestora”.

Asociaţiile elevilor solicită Ministerului Educaţiei să nu trimită spre Parlamentul României forma actuală a proiectului şi să modifice toate aspectele semnalate de tinerii semnatari.

Citește și:

O parte dintre elevi și preșcolari primesc și în acest an sprijin pentru achiziționarea rechizitelor și a hainelor

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.