Școala nr. 30 Gheorghe Țițeica - Constanța
Școala nr. 30 Gheorghe Țițeica - Constanța
Inspectorul școlar general Sorin Mihai a transmis, în această dimineață, precizări referitoare la situația apărută la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța în legătură cu un cadru didactic, profesor de matematică.

„Niciun părinte al vreunui elev al școlii nu a depus la Inspectoratul Școlar Județean Constanța sesizare cu privire la activitatea doamnei profesoare. Instituția noastră a fost informată de către cadrul didactic, care ne-a solicitat sprijin. Pentru a preîntâmpina un potențial eveniment care să producă divergențe, o echipă a Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Constanța s-a deplasat la unitatea de învățământ, informând conducerea școlii și verificând aspectele indicate. La acest moment, conform informațiilor transmise de către managerul școlii, situația este detensionată, iar doamna profesoară își va relua activitatea la clasă în această săptămână.

În ceea ce privește echivalarea studiilor efectuate în străinătate, IȘJ Constanța soluționează toate aceste situații în baza metodologiei aprobate prin OMEC 5638/2020, precum și a prevederilor ROFUIP.

Consider că cele mai bune soluții pot fi găsite numai prin colaborare, având tot timpul în vedere interesul superior al copilului. Părinții, cadrele didactice și managerii trebuie să identifice problemele și să le rezolve prin colaborare, prin dialog constructiv. Discuțiile pe care le-am purtat cu doamna profesoară, cu managerul Școlii Gimnaziale Nr. 30 Gheorghe Țițeica au soluționat rapid o situație care putea deveni tensionată. Am convingerea că la nivelul acestei școli, ca de altfel la nivelul fiecărei unități de învățământ din județ, pot fi îndreptate inadvertențele și pot fi soluționate conflictele numai prin implicarea tuturor actorilor educaționali: părinți, dascăli, elevi”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Citește și:

(VIDEO) Părinții elevilor Școlii nr. 30 Gheorghe Țițeica au semnat pentru susținerea profesoarei de matematică Diana Sîrbu. Ce conține memoriul adresat directoarei instituției de învățământ

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.