Elevi la școală
Elevi la școală
O mămică din Constanța și-a revărsat of-ul pe Facebook: fiica ei, aflată în clasa a V-a,  a ajuns să studieze o limbă cu totul necunoscută – germana, asta, în pofida faptului că fetița era convinsă că va continua să învețe engleza. Inspectorul Școlar General, prof. Mihai Sorin a declarat că instituția pe care o conduce va analiza situația.

Iată mesajul mamei din Constanța, postat pe un grup de socializare:

Bună ziua mămici…. vă scriu și vouă, poate mai sunt părinți în situația mea și mă puteți ajuta și îndruma, pentru că eu, sincer, am ajuns la epuizare. Fiica mea este înscrisă de la clasa pregătitoare 0 la Școala nr. 29, de care aparținem, unde ea a studiat timp de 5 ani limba engleză.

Acum a început clasa a V-a. Ea a a refuzat, la sfârșitul clasei a IV-a, să dea examenul de engleză intensiv, de teamă că va fi despărțită de colegii ei. Este o fire mai sensibilă, mai emotivă și cu frică de tot ceea ce e nou… Cu toate că, mereu, am fost lângă ea la orice pas și i-am explicat pe rând cursul vietii și că nu tot ce e nou e rău, dar până se acomodează îi este foarte greu…

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Bun, deci noi eram până duminică sigure, din confirmările fostei noastre învățătoare și actualei diriginte, că suntem înscrise la clasa C. Am dovadă lista. Luni, când s-au strigat clasele, ea era foarte bucuroasă, știind că va fi la aceasta clasă.

Spre uimirea noastră a fost mutată la casa a V-a D, clasa de germană avansat… copiii de aici au studiat 5 ani germana. Ea avut un șoc, a intrat plângând… a plâns 2 zile fără oprire, am zis că ajung la spital cu ea…

Am fost să discut cu doamna director, care mi-a spus inițial că o să se rezolve, după care mi-a transmis că nu se mai poate face nimic…

Am cerut explicații cum a dispărut de pe lista și cum au apărut alți copii pe lista clasei C care erau, de fapt la D… pe ce criterii au fost selectatii copiii. Răspunsul nu a fost unul concret, s-a bâlbâit, cert e că nu am rezolvat nimic. Am făcut o cerere pe care am si înregistrat-o, că vreau să fie transferată la o clasă de engleză normală. 

Acum aștept să primesc răspuns în scris la această cerere de transfer, după care mă voi duce la inspectorat…. A mai fost cineva în situația asta?

Inspectorul Școlar General prof. Mihai Sorin ne-a răspuns solicitării unui punct de vedere cu privire la plângerea femeii: „Vom verifica situația și vom cere să se ia măsuri necesare, dacă vom constata probleme procedurale„.

Mămica care a transmis mesajul ne-a declarat că, momentan, lucrurile trenează: „Nu mai știu nimic nou. Vom vedea ce va urma zilele următoare. Așteptăm un răspuns din partea școlii„.

Iată ce au transmis, tot pe rețeaua de socializare, alți părinți:

  • Inspectoratul este mână în mână cu școlile! Mergeți direct la Ministerul Educației cu plângerea! Sistemul este unul defectuos din cauza părinților care permit abuzurile asupra propriilor copii din cauza a N temeri!
  • Noaptea minții! Cum să transferi un copil care a studiat engleză intensiv la clasă de germana? Înclin să cred că nu ne mai facem bine!
  • Deci, pentru a rămâne în clasa de engleza intensiv avea obligația de a da un examen pe care l-a refuzat… complicată situație… era practic o admitere… nu cred ca puteți face ceva decât la nivel de scoală, dvs faceți ce considerați
  • Dacă nu rezolvati cu directoarea, care este responsabilă sa clarifice astfel de situatii, mergeti la Ministerul Educatiei, cu dovezi si cu tot ce este nevoie pentru a va sustine copilul.
    Eventual discutati si cu un avocat inainte! Succes!

Citește și:

Mihai Sorin, Inspector Școlar General: „Consiliul Județean Constanța se va implica în decontarea navetei elevilor”

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.