Patru elevi din Aliman, calificați la faza județeană a olimpiadei de biologie

Cine spune că în mediul rural elevii nu sunt preocupați de studiu, ar trebui să stea de vorbă și să studieze rezultatele școlare ale elevilor din comuna Aliman. În urma desfășurării etapei locale a olimpiadei de biologie, patru elevi de clasa a opta din comuna Aliman s-au calificat la următoarea fază a concursului școlar. 

Trei elevi de clasa a opta din cadrul școlii din satul Dunăreni și un altul de la școala din satul Aliman vor reprezenta mediul rural în etapa județeană a olimpiadei de biologie care va avea loc la începutul lunii martie.

Cei patru elevi sunt singurii din mediul rural constănțean de la clasa VIII-a care au reușit să obțină punctajul necesar pentru a trece în următoarea fază a concursului.

Directorul școlii din Aliman, profesorul de biologie Mihai Florescu, ne-a declarat că elevii săi au demonstrat cu acest prilej ceea ce mulți contestă și anume că în mediul rural elevii nu sunt preocupați de performanță: “La faza locală care a avut loc ieri, la Cernavodă, am avut nouă copii care au participat, patru de la școala din Dunăreni și cinci de scoala din Aliman. Dintre aceștia trei s-au calificat la faza judeteană”.

Pentru a trece în următoarea etapă a concursului, elevii trebuiau să obțină minim 25 de puncte. De la școala din Dunăreni s-au calificat Constantin Ionela (30 puncte), Lazăr Ana Maria (28 puncte) și Oltineanu Iulia cu 27 de puncte. Cei trei elevi sunt coordonați de profesorul Elena Florescu.

De la școala din Aliman un singur elev s-a calificat, cu un punctaj de 26 de puncte. Este vorba despre Tudor Vivian Codruț, coordonat de profesorul Florescu Mihai. “Aproape în fiecare an am avut rezultate, iar copiii s-au întors și cu locul II sau III de la faza județeană. Avem copii silitori, ei și-au manifestat intenția de a participa la olimpiadă și sperăm ca și anul acesta să luam cel putin premiul III. Urmează o pregătire mai intensă”, a mai spus directorul școlii.

Olimpiada judeteana de biologie va avea loc pe 16 martie la Școala gimnazială Spectrum Constanța.

Primarul comunei Aliman, George Nicola, ne-a declarat că în funcție de rezultatele pe care elevii le vor obține la următoarea fază a concursului școlar le-ar putea pregăti o surpriză, stimulându-i astfel și pe alți copii din comună să le urmeze exemplul.

Citește și:

Reabilitarea și modernizarea căminului cultural și a bibliotecii din Aliman, pe ordinea de zi a primei ședințe de Consiliu Local

Școala și grădinița din Dunăreni, la prima reabilitare din ultimii 20 de ani. Astăzi a început lucrarea de pietruire a străzilor din comuna Aliman ce nu vor fi asflatate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.