
Rectorul Universității Ovidius Constanța, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că unul dintre cele mai importante proiecte ale instituției de învățământ superior, în valoare de 27 de milioane de euro, a trecut o etapă importantă în procesul de selecție și se regăsește pe lista de eligibilitate pentru finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Este vorba despre proiectul de învățământ dual care presupune construirea unor clădiri cu spații didactice și cămine pentru studenți, pe un teren aflat în proprietatea unității de învățământ.
În cadrul proiectului de dezvoltare și dotare a campusului profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar Ovidius Engeneering Hub al consortiului regional „Tehno-Dobrogea” – Proiectul CRESC Universitatea Ovidius este lider de proiect.
„A trecut de primul hop al eligibilității, proiectul urmează să meargă acum la evaluarea calitativă. Este unul foarte bun, cu peste 40 de parteneri economici importanți. Parteneriatul economic este foarte important, nu poți să faci nimic fără parteneri. Este un proiect important nu doar pentru Universitate, ci și pentru Constanța”, a precizat rectorul Universității Ovidius, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.
Prin intermediul acestui proiect universitatea va putea oferi programe adaptate la nevoile marilor agenți economici cu care unitatea de învățământ superior este parteneră. „Va fi o finanțare preferențială pe programele pe care Universitatea le dezvoltă împreună cu agenții economici. Este o variantă pentru a deveni mai atractivi. Faptul că elevul va avea cazare, cantină, școală, poate să-și continue studiile, asta este extraordinar. Este un proiect care excede universitatea, noi ne-am făcut treaba, proiectul a fost scris foarte bine, partenerii sunt solizi. Constanța merită un astfel de proiect. „, a mai completat rectorul.
Agenții economici la care rectorul a făcut referire au scos două milioane de euro din propriile buzunare pentru a susține un astfel de proiect, spune conf.univ.dr. Alexandru Bobea: „Printre cei 46 de parteneri se regăsește inclusiv UAT Constanța, liceele care vor fi beneficiarele reale a infrastructurii pe care o vom crea aici. Ce este cel mai important este că practica pe care o vor face elevii se va desfășura în cadrul agentului economic. Investiția este majoră în zona de clădiri, laboratoare, dar și la agenții economici care vor dori astfel să facă parte și din alte proiecte cu noi. Astfel, sistemul crește încet, dar sigur. Commitment-ul este de 15 ani”, a declarat prorectorul Universității Ovidius, conf. univ. dr. Alexandru Bobe.
Spațiul unde se va amenaja proiectul aparține Universității, iar în prezent este liber de construcții:
Reamintim că la începutul acestui an, Universitatea Ovidius din Constanţa anunța că în perioada 2023 – 2025 va implementa un proiect cu privire la digitalizarea instituţiei de învăţământ superior. Este voba despre proiectul „EDUOC – Educaţie prin Digitalizare în Universitatea Ovidius din Constanţa”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), din categoria Granturi pentru digitalizarea universităţilor.
Citește și: