Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Firmele ar putea acorda angajaților două noi tipuri de bilete de valoare, sub forma tichetelor trusou și tichetelor junior, prevede un proiect legislativ, scrie profit.ro.

Tichetele trusou vor putea fi acordate la nașterea unui copil, în timp ce tichetele junior vor fi destinate pentru educația celor mici.

Propunerea legislativă, care este inițiată de UDMR și trebuie aprobată de Parlament pentru a intra în vigoare, completează categoria biletelor de valoare cu cele două tipuri noi, respectiv tichetele trusou și tichetele junior.

Tichetele trusou ar urma să fie acordate unui salariat la momentul externării din spital sau matenitate, ori la eliberarea certificatului de naștere în cazul unui nou născut sau unui copil adoptat. Valoarea nominală a unui tichet de trusou ar urma să fie de 50 de lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei.

Totodată, nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetului trusou nu va putea depași suma de 1.500 de lei pentru fiecare copil.

Potrivit proiectului, tichetul trusou va putea fi utilizat numai pentru achitarea produselor de îngrijire și/sau lenjerie de primă necesitate pentru îngrijirea nou-născutului.

Tichetele junior vor putea fi acordate angajaților, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii serviciilor sau bunurilor educaționale, respectiv a taberelor, pentru copiii naturali sau adoptați.

Valoarea nominală a unui tichet junior ar urma să fie de 50 lei sau un multiplu de 50, dar nu mai mare de 250 lei. Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor junior nu va putea, însă, depași suma de 250 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 700 de lei pentru cele acordate ocazional.