Publicitate
dezvoltator imobiliar apartamente de vanzare constanta solid house
În ședința de Consiliu Local al Municipiului Medgidia, desfășurată seara trecută, a fost aprobat proiectul FIV – “O nouă şansă”, inițiat de primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, și propus spre implementare. Este vorba despre acordarea de sprijin financiar femeilor singure si cuplurilor infertile din Municipiul Medgidia, care își doresc copii, în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro. Obiectivul proiectului vizează creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Medgidia.

Cifrele natalității la nivelul județului Constanța arată că din 2017 și până în 2019, natalitatea a scăzut de la an la an și din acest motiv este necesară luarea unor măsuri pentru a reechilibra balanța.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

Iar autoritățile locale au la îndemână instrumentele legale de a iniția proiecte de hotătrâre și astfel acorda sprijin financiar locuitorilor care doresc să devină părinți.

În acest context, primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie a propus, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de marți seara, aprobarea unui proiect care să vină în ajutorul acestora.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat ieri, în termen de 30 de zile de aprobare, Direcția de Asistență Socială din cadrul aparatului de specialitate al primarului va elabora regulamentul privind implementare proiectului care ulterior va fi aprobat prin hotărâre a Consiliului local Medgidia.

Cum se fac înscririle în acest program

Așa cum se evidențiază în proiect, proiectul se va derula în unitățile sanitare specializate în fertilitate în vitro din București și Constanța și, în măsură în care există interes, pot fi incluse în proiect orice alte unități acreditate de Agenția Națională pentru Transplant care conform regulamentului, îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

Pentru a putea participa la proiect, femeile singure sau cuplurile infertile care își doresc copii trebuie să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate dintre care amintim: indicele de masă corporală al partenerei să fie situat între 20 și 30 de ani, vârsta partenerei să fie între 24 și 45 de ani, solicitanții să aibă domiciliu stabil în Municipiul Medgidia de cel puțin 2 ani și să aibă taxele și impozitele locale achitate la zi.

Edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, inițiatorul proiectului FIV – “O nouă șansă “ explică, în conținutului proiectului de hotărâre, că acesta se va desfășura în 2020, cu posibilitatea de prelungire în 2021 în funcție de solicitări, având că gestionar Primăria Municipiului Medgidia prin Direcția de Asistență Socială.

Sprijinul financiar pe care administrația locală îl pune la dispoziție pentru fiecare cuplu este de 10.000 de lei pentru fiecare solicitare. Suma se va acorda sub forma unui voucher, neimpozabil și este valabil exclusiv pentru procedura medicală.

De asemenea, în situația în care costul procedurilor este mai mic de valoarea de 10.000 lei, solicitantul nu primește rest în bani, menționează autoritatea locală.

În cazul în care se depășește valoarea de 10.000 lei, diferența va fi suportată de solicitant.

Beneficiarii potențiali pot depune dosarul de candidatură la sediul Primăriei Municipiului Medgidia la Centrul de Informare Cetățeni și pe adresa de e-mail office @primăria-medgidia.ro.

Comisia de evaluare va verifica conținutul dosarelor și eligibilitatea beneficiarilor, având la bază regulamentul de implementare a proiectului, va aproba dosarele care întrunesc condițiile de eligibilitate și va întocmai dispoziția de aprobare sau cea de respingere a acestora.

Cererea depusă de solicitanți trebuie să conțină o adeverință de la unitatea sanitară parteneră sau de la medicul specialist în reproducere asitată cu indicația de FIV care atestă că solicitanții sunt eligibili pentru intrarea în proiectul FIV- “O nouă șansă “, copii după actele de identitate ale solicitanților care să ateste domiciliul stabil în Medgidia, dar și declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal și consultarea bazelor de date pentru confirmarea criteriilor de eligibilitate (taxe și impozite achitate)

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar