Dumitru Viorel Focșa
Dumitru Viorel Focșa
Deputatul AUR Constanța Dumitru Viorel Focșa a formulat în aceste zile patru interpelări la mai mulți miniștri. 

Prima l-a vizat pe Lucian Bode (MAI) cu privire la comportamentul agresiv și abuziv al Jandarmeriei Române asupra unui pensionar în fața Palatului Parlamentului, urmat de ministrul Virgil Popescu (Energie) – cu privire la situația minerilor și a angajaților din respectivul sector de activitate, de Vlad Voiculescu (Sănătate) – cu privire la numărul nejustificat de mare al consilierilor angajați la minister și de Stelian Ion (Justiție) – cu privire la o serie de clarificări privind desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

Deputatul Dumitru Viorel Focșa l-a chestionat pe ministrul Sănătății cu privire la numărul de angajați recent în cadrul instituției. Pe fondul depolitizării și reformării sistemului de Sănătate, domnul Vlad Voiculescu consideră că are nevoie de cinci secretari de stat, dar și de… 23 de consilieri!

„Probabil are nevoie de 23 de păreri diferite atunci când muncește pe brânci și era neapărată nevoie și de încă 23 de salarii necesare tăiatului de frunze la câini. Domnul ministru Voiculescu va trebui nu să îmi explice mie, ci românilor, pentru ce are nevoie de 23 de consilieri! Aștept răspunsurile domniei sale cu cel mai mare entuziasm!” – Deputat Dumitru Viorel Focșa.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Deputatul Dumitru Viorel Focșa l-a chestionat pe ministrul Justiției cu privire la desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Domnul Stelian Ion a arătat că respectiva Secție a fost utilizată ca un instrument de presiune asupra unor magistrați.

„Nu contest existența sau desființarea SIIJ. Sunt la curent cu faptul că a fost creată de un factor politic și desființată de alt factor politic, advers, astfel că îmi este suficient. Sunt convins că și opinia publică este interesată, nu doar eu, să știm cine sunt acei magistrați care au fost intimidați. Din moment ce afirmația aparține însuși Ministrului Justiției, plecăm de la premisa că este adevărat, astfel că este datoria domniei sale să facă lumină în această privință și să știm cu toții dedesubturile și realitățile sistemului judiciar. Cine vrea să se înfățișeze în fața unui judecător care este amenințat de altcineva? Păi mai poate el să facă așa judecată dreaptă?”, deputat Dumitru Viorel Focșa.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!