George Simion
George Simion
Președintele partidului AUR, George Simion a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani, au declarat reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău.

Potrivit autorităților din Republica Moldova, de la invazia Rusiei în Ucraina, au declarat ca indezirabili 98 de cetățeni străini, printre care și liderul partidului AUR.

În Republica Moldova, străinii pot fi declarați persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”, a menționat Inspectoratul, pentru NewsMaker, sursa citată de digi24.ro.

În ceea ce îl privește Simion, oficialii au decis să prelungească termenul declarării acestuia ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă 5 ani.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

„Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată. Actualmente Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă”, a precizat Inspectoratul.

Reamintim faptul că George Simion a fost expulzat pe 1 octombrie 2018 din Republica Moldova, fiind declarat persona non grata pentru o perioadă de 5 ani. Mai mult decât atât, un fost ministru al Apărării din Republica Moldova chiar l-a acuzat pe George Simion că ar avea legături cu serviciile secrete rusești.

Sursă foto: Facebook

Citește și:

Fost șef al serviciului secret din Moldova: George Simion e sub vizorul serviciilor speciale rusești. E vorba fie de materiale compromițătoare, fie de bani

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.