Mircea Titus Dobre, candidat la Primăria Constanța, a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre un proiect care ar putea aduce beneficii atât constănțenilor, dar și turiștilor. Săptămâna trecută acesta a prezentat un proiect ce are în vedere schimbarea înfățișării cartierului Poarta 6, iar astăzi a vorbit despre proiectul pentru cartierul Faleză Nord.

Unul dintre proiectele pe care le-a prezentat astăzi deputatul Mircea Titus Dobre, candidat din partea Pro România la Primăria Constanța este unul dintre proictele pe care le-a susținut și în timpul cât a deținut funcția de ministru al Turismului, Portul de Agrement “Diamant”. “L-am propus și l-am susținut, ca ministru al Turismului. Din păcate, autoritățile locale nu s-au implicat, pentru a-l realiza, deși era aprobată finanțarea de la bugetul statului, prin Hotărârea de Guvern 558/2017.

MasterPlanul pentru Turism, pe care l-am realizat, ca ministru, putea finanța acest proiect, printre multe altele. Dar nu vreau să las lucrurile așa, chiar dacă delăsarea altora a distrus speranțele multora dintre noi. Voi relua acest proiect și vreau să-l duc la bun sfârșit, de această dată de la Primăria Municipiului Constanța”, a spus Mircea Dobre.

Echipa PRO România vine și cu un proiect integrat, gata de implementare, pentru sistematizarea tuturor zonelor municipiului Constanța. Pe lângă Portul „Diamant”, în perfectă armonie cu alte lucrări de infrastructură care ar putea transforma orașul-port la Marea Neagră, Pro România propune și mai multe proiecte pentru cartierul Faleza Nord, care ar putea rezolva problemele constănțenilor.

“Unul dintre cele mai importante proiecte pe care le propunem este resistematizarea rutieră a cartierului. În prezent, strada Unirii funcționează ca un drum de tranzit, mare parte dintre locuitorii cartierului sunt nevoiți să ocolească mai mulți kilometri, pentru a-și transporta copiii către sau de la școală, deși distanța dintre locuință și școală este, în multe cazuri, mai mică de 1 km. Este nevoie de resistematizarea aleilor carosabile și pietonale, pentru a satisface condițiile minime de circulație în interiorul cartierului, precum și amenajarea de locuri de parcare”, mai spune Mircea Dobre.

Proiectele PRORomânia Constanța, așa cum susțin reprezentanții partidului, urmăresc obiective clare:

– “Trotuarele vor fi destinate pietonilor;

– Mașinile se vor putea parca în locuri special amenajate, iar pentru a face posibil acest lucru, venim cu proiecte pentru parcări supraetajate (5 parcări subterane și o parcare supraterană),în total 2.200 de locuri de parcare.

– Există proiect pentru refacerea spațiilor verzi din apropierea blocurilor de locuințe – care au fost distruse abuziv, în ultima perioadă, fiind transformate în locuri de parcare improvizate;

– Gunoiul trebuie colectat în ghene ecologice, (de tip îngropat), conform altui proiect al nostru, astfel încât zonele pentru pubelele de gunoi să nu mai fie insalubre, amplasate pe marginea falezei, să nu mai polueze plaja și promenada, să nu mai deranjeze vizual și olfactiv;

– Promenada este a constănțenilor și a turiștilor, iar noi vrem să o redăm scopului inițial, printr-un alt proiect de reabilitare.

– Portul de Agrement „Diamant” va transforma municipiul Constanța într-un important oraș turistic”.

Citește și:

Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre (Pro România) critică decizia primarului Constanței prin care taie voucherele de vacanță angajațiilor primăriei

(Foto) Cum vrea să transforme Mircea Titus Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța, cartierul Poarta 6

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar