Senatorul Ion Popa despre colaborarea PSD – ALDE. “Coaliția la Constanța nu merge așa cum m-aș fi așteptat. Ar trebui mult mai mult decât niște poziții negociate”

Conducerea organizației județene a ALDE Constanţa a început anul în forță. Președintele desemnat al filialei județene, Ion Popa, a semnalat ieri, într-o conferință de presă, lipsa de colaborare în plan local a coaliției PSD-ALDE, dar a reiterat și deciziile referitoare la fostul lor coleg, Dumitru Daniel Learciu, ce încă ocupă, până la decizia finală a instanței, postul de vicepreședinte al Consiliului Județean. 

După ce l-au lăsat fără calitatea de membru de partid, ALDE a pierdut postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, însă după o scurtă perioadă, Learciu s-a reîntors pe post la Consiliul Judeţean. Prefectura Constanţa a declarat recurs la decizia instanței în ceea ce îl privește pe Learciu. „Această funcție, de vicepreședinte este al unui partid, nu al unei persoane. În prezent, s-a desemnat o persoană care să ocupe această funcție, care în 2018 și-a pierdut calitatea de membru ALDE, prin urmare a pierdut și calitatea din Consiliu Județean, prin urmare, logic, ar trebui și pe cea de vicepreședinte al CJC. Am făcut toate demersurile pentru ca acea poziție, negociată a partidului, să fie ocupată de altă persoană. Am și desemnat persoana, am și dat un vot în Biroul Politic Statutar. Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean ne-a contestat și ne aflăm în faza de instanță”, a precizat Ion Popa, preşedintele ALDE Constanţa, în cadrul unei conferinţe de presă.
Cât despre colaborarea dintre PSD-ALDE la nivel local, liderul ALDE  a precizat că de când se află în această funcție, o singură dată cu președintele PSD, Felix Stroe și o singură dată cu președintele CJC Constanța, Horia Țuțuianu. “Nu avem întâlniri de coaliție. Coaliția la Constanța nu merge așa cum m-aș fi așteptat, mult mai bine. Anul acesta ar trebui să se întâmple lucruri mai bune, mult mai mult decât niște poziții negociate”, mai spune Popa.

Situația de la Mereni, inedită la nivel național

Senatorul Popa a amintit ieri despre situaţia din localitatea Mereni, una considerată inedită chiar la nivel naţional. “Un primar PSD, Silviu Gărea, refuză încălcând legea să dea dispoziție pentru viceprimar. A mai întreprins și alte lucruri care intră în chestiunea penalului. A convocat o ședință de Consiliu Local la care au participat doar cinci consilieri din 11, jumătatea minus unu și au votat buget”, a precizat senatorul ALDE.

Reamintim faptul că după 2017 de când au fost alegerile parțiale și a fost validat Consiliul Local, acesta nu s-a întrunit niciodată în ședință pentru că nu ar fi vrut primarul. “Inițial s-a prevalat de faptul că nu are secretar, că avea o persoană căreia i-a dat atribuții temporare, apoi i-a retras atribuțiile… A fost trimisă o persoană acolo ]n acest sens și nu i-a dat atribuțiile. În toată această perioadă s-a deschis acțiune în justiție prin care a fost obligat să convoace ședințe de Consiliu Local, niciodată nu a respectat acele hotărâri judecătorești care au fost executorii. Iar de curând a avut loc ședința mai sus menționată, prima ședință. El a condus în toată această perioadă prin dispoziție de primar care au fost atacate în justiție de către Prefectură și de majoritatea consilierilor locali”, a spus Valeria Drăninceanu, președinta organizației județene a femeilor din ALDE Constanța, cea care reprezintă interesele ALDE Constanța în instanță.

În afara acestei situații, se pare că și la Mihail Kogălniceanu unde sunt trei consilieri ALDE care nu sunt validați.

ALDE Constanţa se reuneşte în Delegaţie Permanentă 

Conducerea ALDE a menționat că în cadrul ultimei şedinţe a Biroului Politic Teritorial s-a decis convocare, pe 25 ianuarie, a Delegaţiei Permanente Judeţene. Cu această ocazie va fi prezentat un raport de activitate pentru anul precedent şi vor fi stabilite calendarele de acţiuni pentru anul electoral 2019, în care vor avea loc atât alegeri europarlamentare, cât şi prezindeţiale.

Citește și:

Postul de vicepreședinte al CJC, vacant. Daniel Learciu nu mai este consilier județean

Fostul vicepreședinte al CJC, Daniel Learciu, a atacat ordinul prefectului prin care a fost eliberat din funcţie

SONDAJ CURS: 65% dintre români consideră că guvernarea PSD-ALDE este proastă sau foarte proastă

Reorganizare în ALDE Constanța. Au început evaluările. Ce planuri are noul șef al organizației județene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.