USR Constanța - Horațiu Cosma și Remus Negoi
USR Constanța - Horațiu Cosma și Remus Negoi
Fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma, a vorbit ieri, la Constanța, în cadrul unei conferințe de presă despre proiectele începute în timpul mandatului de ministru al lui Cătălin Drulă și stadiul în care se află acestea acum, după ce a făcut o vizită în județ împreună cu parlamentarii constănțeni Remus Negoi și Stelian Ion.

În 2020, când la putere au venit PNL și USR, existau speranțe că în județul Constanța Constanța se vor derula proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport, rutiere și feroviare.

În timpul mandatului lui Cătălin Drulă de ministru al Transporturilor au fost demaarte mai multe proiecte majore, printre care amenajarea unui drum de mare viteză spre sudul litoralului – o autostradă numită „Alternativa Techirghiol”, electrificarea și modernizarea liniei de cale ferată Constanța – Mangalia și construirea unui drum pe ruta Constanța – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila și care să facă legătura cu podul de la Brăila, care se construiește peste Dunăre.

Deși proiectele au pornit, pe hârtie și s-au făcut pași importanți în sensul demarării lor, după ce PNL a înlocuit USR cu PSD la guvernare, și s-a schimbat ministrul Transporturilor, în locul lui Drulă venind Sorin Grindeanu, proiectele pe infrastructura de transport pentru județul Constanța s-au împotmolit, spune fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Alternativa Techirghiol, fiindcă de acolo am început, este un proiect de autostradă de 30 de Km. Astăzi ne-am fi așteptat și ar fi trebuit, conform termenelor, să se înalțe acei piloni ai podului peste canal, să avem constructori care să facă treabă.

Din păcate, nu doar că nu există constructor în teren, nu e finalizat studiul de fezabilitate, nu e obținut acordul de mediu. Mergem pe calea ferată, am fost la Agigea, pe calea ferată Constanța-Mangalia. E un proiect de cale ferată de 43 de Km. Lucrurile, din nou, au luat o întorsătură tristă”, spune fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma.

Reprezentanții USR susțin că bat pasul pe loc și alte proiecte importante, cum ar fi drumul expres Constanța – Tulcea, iar probleme sunt și în complexul feroviar din Portul Constanța.

Declarațiile complete ale fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma pe teme legate de infrastructura județului Constanța pot fi consultate AICI

Citește și:

(VIDEO) Primarul Constanței a retras atribuțiile de serviciu viceprimarului USR, Florin Cocargeanu. Primele reacții

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.