George Simion
George Simion
Partidul politic Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a mai depus săptămâna aceasta încă un proiect de lege care vizează elevii din România. Mai exact, câțiva membri ai partidului politic doresc ca în școlile din România să fie introdusă o oră obligatorie de „Cultură și Tradiții Românești”. Dacă Parlamentul ar vota pentru, elevii români vor avea noua materie în programa școlară obligatorie.

Proiectul a fost inițiat de 35 de deputați și senatori ai partidului AUR. Aceștia au transmis faptul că, o astfel de inițiativă ar elimina așa-zisa tentativă a Uniunii Europene de a șterge cu buretele identitatea națională a statelor membre.

Mai mult, această oră de cultură românească presupune ca tinerii să învețe și despre basme și legende, proverbe, poezii sau chiar despre arta meșteșugărească. În această categorie intră studiul de prelucrare a ceramicii, obiectelor din lemn, țesăturilor și a broderiilor. Rețetele românești sunt și ele pe listă și urmează să fie introduse cursuri despre preparatele tradiționale dacă inițiativa legislativă va fi votată în Parlament:

„De-a lungul timpului, redescoperirea tradițiilor culturale românești a determinat păstrarea și valorificarea acestora prin punerea în scenă, reconsolidări arhitecturale, purtarea straielor populare, arta populară și culinară și prin organizarea diferitelor evenimente care au reunit comunitățile interesate de moștenirile culturale și au atras atenția și altor categorii de public asupra importanței păstrării culturii românești.”, au transmis deputații și senatorii partidului AUR

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Aceștia au adăugat faptul că „elevii sunt în cea mai importantă etapă de asimilare și formare din viața lor și este important ca instituțiile culturale și de educație să le furnizeze suficiente informații care să-i ajute să își dezvolte potențialul creativ și să-și formeze practici sociale active care pot reprezenta baza pentru o dezvoltare comunitară sănătoasă”, conform proiectului publicat de AUR

După publicarea inițiativei legislative, valul de ironii nu a încetat să apară. Românii au criticat inițiativa prin intermediul platformelor sociale. Pentru mulți dintre români, o astfel de materie ar fi total inutilă și nu ar face decât să le îngreuneze și mai tare programa: „Atât se poate. Și totuși e culmea că taman ei habar n-au de aia cu „munca e brățară de aur”. La ei, stiți, cu munca e mai greu”, „Asta cu doinele e bună, cânți și uiți de foame..e bună și pe la semafoare prin occident”, „”Iar profesor să le fie Petrică Miulescu Irimica și banda batrână”, au fost doar câteva dintre reacții.

Sursă foto: Alianța pentru Unirea Românilor – România

Citește și:

Stimulente de 2.000 și 5.000 de lei pentru elevii cu media 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Modificare importantă în Legea Educației: Din anul școlar următor, grădinița devine obligatorie

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.