Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța a transmis astăzi că va lua măsuri după vizita inopinată, de duminică noaptea, a ministrului Sănătății, Sorina Pintea, demarând în acest sens o anchetă administrativă.

“În urma vizitei efectuate în cursul serii de 07.04.2019, de către ministrul sănătății, Sorina Pintea și președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, conducerea SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța s-a autosesizat și a demarat de urgență o anchetă administrativă  în vederea luării măsurilor care se impun față de cazurile semnalate.

Vă reamintim că siguranța pacienților, dar și asigurarea unui act medical continuu sunt principalele  priorități ale conducerii SCJU Constanța”, se arată în comunicatul transmis de conducerea SCJU Constanța în această după amiază.

Reacția conducerii Spitalului Județean din Constanța vine după ce ministrul Sorina Pintea a spus că a găsit „dezastru” și „mizerie”, în special în secția Neurologie după vizita din cursul nopții de duminică la Spitalul Clinic Judeețan de Urgență Constanța.

„Am fost pe secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie. (…) Dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, declara, duminică seară, Sorina Pintea, la finalul controlului.

De asemenea, ministrul s-a arătat nemulțumit și de situația găsită în Unitatea de Primiri Urgență (UPU), în special din cauza lipsei de comunicare a personalului cu aparținătorii bolnavilor.

„Există aparținători care stăteau de la ora 12, de la ora 15, fără să primească informaţii despre pacienții care se aflau în tratament”, a spus Pintea.

La control a fost prezent și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, care a cerut „impetuos”, demisiile asistentei șefe de la secția de Neurologie și a unei asistente de la Triaj-UPU.

Citește și:

Sorina Pintea cere demisii la Spitalul Județean Constanța după controlul inopinat: “Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală” la Secția de Neurologie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.