Pacienții județului Constanța beneficiază, din această lună, de investigații endoscopice digestive la cele mai înalte standarde, grație unei investiții în valoare de peste 8.500.000 lei.

Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, împreună cu conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a inaugurat astăzi cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie din cadrul Laboratorului de Explorări Funcționale al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Echipamentele cu care au fost dotate cabinetele sunt ultraperformante, iar valoarea totală a acestora s-a ridicat la aproximativ 8,5 milioane lei.

7,7 milioane lei au fost alocați de Ministerul Sănătății, iar diferența, de aproximativ 850 de mii lei, a fost asigurată de către Consiliului Județean Constanța.

Spațiile în care acestea au fost amplasate au fost modernizate din fondurile proprii ale Spitalului. Aparatura este cea mai nouă în domeniu și permite realizarea de investigații endoscopice digestive de mare precizie. Astfel, în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, pot fi efectuate de acum înainte ecoendoscopii. Investigaţiile sunt posibile datorită aparatului de ultrasonografie Arrieta V70. Acesta permite realizarea unei game complexe de investigaţii, cum ar fi elastografie (măsurarea elasticităţii ţesuturilor), ecografie cu contrast, efectuarea de puncţii eco-ghidate, etc”, au precizat reprezentanţii unităţii spitaliceşti.

Dintre noile dotări fac parte două turnuri pentru videoendoscopie, 18 tuburi speciale pentru endoscopii, trei echipamente de mari dimensiuni pentru depozitarea în mediu controlat a endoscoapelor care asigură condiţii de sterilizare perfectă, o maşină de spălat endoscoape cu 2 posturi şi multe alte accesorii.

„Doamna ministru Sorina Pintea ne-a garantat că vom primi sprijiniul financiar în vederea dotării acestor cabinete din luna iulie a anului trecut. Iată că la numai 7 luni distanță am reușit să finalizăm proiectul. Aceste cabinete sunt deosebit de importante, deoarece în ultima perioadă numărul pacienților care au avut nevoie de acest gen de intervenții a crescut considerabil. Nu voi ezita să fac tot ceea ce se poate pentru ca la Constanța să existe spitale la standarde europene”, a precizat Marius Horia Țuțuianu, președintele CJC.

De investigaţii cu noile echipamente vor beneficia gratuit toţi pacienţii asiguraţi, fie că sunt internaţi în spital, fie că se programează în baza unui bilet de trimitere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.