Histerectomie Euromaterna
Histerectomie Euromaterna
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Specialiștii Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Euromaterna au efectuat, în acest weekend, o histerectomie laparoscopică, la o pacienta în vârstă de 52 de ani, cu un fibrom uterin de dimensiune mare, diagnostic cu care se știa de mai mulţi ani, dar a tot amânat prezentarea la medic.

Pacienta s-a adresat pentru un consult de specialitate abia în momentul în care au început să se manifeste durerile pelvine. Potrivit medicului Mihai Zisu, ea nu intrase la menopauză şi prezenta metroragii anormale (sângerări uterine), dureri abdominale şi la contactul sexual, senzație de balonare şi distensie abdominală, dureri de spate, până la incontinență urinară.

„Pentru pacienta în cauză, având în vedere statura ei mai mică, fibromul de 12 centimetri era unul mare. Acest lucru explică simptomele cu care se confrunta zilnic. Din păcate, lăsat să evolueze și implicit să crească, fibromul putea să îi pună viața în pericol. În cazul ei vorbim deja de o premenopauză, însă dacă intra la menopauză puteau interveni multiple riscuri și dacă acestea apar, însăși intervenția chirurgicală este mai dificilă și recuperarea mai îndelungată. Tocmai din acest motiv se recomandă prezentarea pacientelor regulat la medic, atât înainte de menopauză, cât și după aceea”, a precizat medicul.

Mihai Zisu
Mihai Zisu

Foto: https://www.facebook.com/Euromaterna/

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.