Operație
Operație
După ce la finalul săptămânii trecute, operațiile din cadrul Spitalului Județean din Constanța au fost suspendate din lipsa medicamentului utilizat după anestezie, Miostin, iată că Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a anunțat că 51.000 de cutii de Miostin vor fi livrate în cursul acestei săptămâni în spitalele din România.

Această cantitate, conformă cu specificațiile produsului, va asigura necesarul pentru o perioadă de aproximativ trei luni.

„Având în vedere faptul că în prezent, în România, cu substanţa activă metilsulfat de neostigmină nu mai este autorizat niciun alt medicament, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), înţelegând impactul  produs pe piaţa farmaceutică de lipsa acestuia, va sprijini fabricantul, în limita prevederilor legale, pentru depăşirea acestei situaţii şi asigurarea  disponibilităţii produsului în România”, a transmis, luni, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, într-un comunicat de persă.

Zentiva a transmis, în cursul zilei de ieri, că a oprit producția medicamentului Miostin din cauza unor neconformități în calitatea produsului finit și a informat Ministerul Sănătății, distribuitorii și unitățile medicale.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Nevoia pacienților pentru medicamentație este prioritară pentru ANMDMR

Au fost făcure demersuri pentru ca producția să poată fi reluată în cel mai scurt timp, în condiții de siguranță, iar între timp s-au produs 51.000 de cutii de Neostigmină care au ajuns în depozite și vor fi distribuite spitalelor.

„Nevoia pacienţilor pentru medicaţie este prioritară pentru ANMDMR şi, cu respectarea prevederilor legale, va susţine orice iniţiativă care ajuta în acoperirea necesarului de medicamente, inclusiv autorizarea pentru nevoi speciale”, se menționează în comunicatul ANMDMR, precum scrie News.ro.

„Medicamentul Miostin 0,5 mg/ml (Neostigmini Metilsuflas) soluţie injectabilă a fost notificat la începutul lunii septembrie 2022 de către deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă (DAPP) cu discontinuitate temporară din motive de fabricaţie. Ulterior, DAPP a procedat la fabricarea unor noi serii utilizând procesul actual de fabricaţie, rezultatul la momentul eliberării seriilor respective fiind conform specificaţiei produsului”, a mai transmis sursa citată.

Care este situația în Spitalul Județean Constanța:

Spitalul Judeţean Constanţa a suspendat operaţiile care nu sunt urgente din cauza stocului limitat dintr-un medicament folosit după realizarea anesteziilor, care are rol în decontractarea musculaturii pacientului.

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Ionuţ Cornel Ionescu, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că unitatea spitalicească are în stoc medicamentul Miostin, dar pentru că acesta lipseşte momentan de pe piaţă din cauza unor probleme ale producătorului a decis să fie folosit doar în cazul operaţiilor urgente.

Foto: www.unsplash.com

Citește și:

Au fost SUSPENDATE operațiile efectuate în Spitalul Județean Constanța, din cauza unui medicament utilizat după anestezie. Ce spun reprezentanții SCJU

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.