Organizația „Salvați Copiii” a făcut astăzi o nouă donație către Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia. Este vorba despre o masă radiantă, echipament medical vital pentru copiii născuți prematur, în valoare de 10.000 de euro. Prin acest gest, Organizația “Salvați Copiii” susține demersurile pe care autoritatea locală din Medgidia le întreprinde în prezent pentru modernizarea unității spitalicești. 

Este pentru a doua oară în ultimul an când Organizația Salvați Copii își îndreaptă atenția către Spitalul Municipal din Medgidia și donează aparatură vitală necesară născuților prematuri din această unitate spitalicească și cea de-a șaptea în județul Constanța. Campania are loc în cadrul programului național de combatere a mortalității infantile.

Prima donație a fost făcută în luna noiembrie 2018 atunci când Spitalul Municipal Medgidia a primit două lămpi de fototerapie, un pulsoximetru, o masă de reanimare, un aparat de vizualizare a venelor pentru nou-născuți, un infuzomat, un perfuzomat și un monitor, în valoare totală de 27.500 Euro.

Noua aparatură donată în noiembrie, dar și cea primită astăzi, în valoare de 10.000 de euro era vitală pentru unitatea spitalicească, în condițiile în care în Spitalul Municipal Medgidia, în 2017, de exemplu, au fost înregistrate 1.158 de nașteri, dintre care 90 premature.

În anul 2018, au venit pe lume 960 de copii în acest spital, 70 dintre aceștia având nevoie de îngrijiri speciale.

Iar în ultimele luni, în Spitalul Municipal Medgidia rata nașterilor zilnice ajunge și la 10 copiii, însă din păcate mulți din dintre ei vin pe lume cu probleme. Din acest motiv, donațiile făcute de Salvați Copii sunt mai mult decât necesare pentru salvarea vieții lor.

“Vom continua să dotăm spitalele dobrogene pentru că noi din Dobrogea provenim”

„Din dorința de a susține cauza copiilor născuți prematur, Atlas Translogistics vine în sprijinul acestora donând integral suma necesară achiziționării unei mese radiante pentru Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia. Ne bucurăm că am reușit să facem acest gest. Donând acest echipament performant cu rol esențial în salvarea prematurilor, dorim să contribuim la ușurarea muncii medicilor care au nevoie de aparatură modernă și performantă pentru ca actul medical să se desfășoare în condiții optime și la standarde înalte. De asemenea, ne dorim ca demersul nostru să fie urmat și de alte companii, iar împreună să contribuim la scăderea ratei mortalității infantile din țara noastră. Noi nu vom opri aici și în continuare vom fi alături de organizația Salvați Copii vom continua să dotăm spitalele dobrogene pentru că noi din Dobrogea provenim și consierăm că este necesar ca o parte din profitul firmei noastre să se întoarcă către oameni”, a declarat Marian Ion, Director General Atlas Translogistics, prezent astăzi la eveniment.

Medicul pediatru Mircea Niculescu, cel care zi de zi trebuie să se îngrijească de viața micilor pacienți, a mulțumit pentru gestul organizației și sponsorului de a-și îndrepta atenția către Spitalul Municipal Medgidia: “Noi trebuie să creăm pentru copii care se nasc aproximativ aceleași condiții ca în burta mamei sale. Gestul pe care dumneavoastră l-ați făcut astăzi este necesar pentru o cât mai bună recuperare a funcțiilor vitale ale celor mici – respiratorie și cardiacă iar asta se face mai lesne cu această aparatură pe care dumneavoastră ați binevoit să ne-o donați”.

Primarul Valentin Vrabie, prezent astăzi la eveniment, în calitate de gazdă, și-a manifestat mulțumirea pentru generoasa donație, apreciind că astfel, cu eforturi, având alături oameni cu suflet mare, Spitalul Municipal Medgidia va ajunge să aibă dotări la standarde înalte în scurt timp: “Vă mulțumim mult că nu ați condiționat donația dumneavoastră să fie direcționată altundeva și au dat girul ca aceștia să ajungă la Medgidia. Dacă vă mai prisosesc și altădată diferite sume de bani, să știți că la Medgidia avem multe nevoi și ne-am bucura să vă mai avem alături”, a mai spus primarul municipiului Medgidia.

Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 3,5% din impozitul pe venit

Salvați Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, pentru că salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență.

Până pe 31 iulie, fiecare contribuabil poate depune Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației la administrația financiară de care aparține cu domiciliul. Totodată, companiile care plătesc impozit pe profit pot sponsoriza cu maxim 20% din impozitul pe profit datorat anual, dar nu mai mult de 0,5% din cifra de afaceri, iar microîntreprinderile cu maxim 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial. Formularele se pot descărca de la www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza, iar mai multe informații despre posibilitatea companiilor de a sponsoriza programul se pot afla la mara.niculescu@salvaticopiii.ro.

Fonduri nerambursabile de aproximativ 10 milioane de euro, atrase la Spitalul Municipal Medgidia 

Alături de comunitatea din Medgidia pentru modernizarea și dotarea Spitalului Municipal Medgidia au venit pe rând, în ultima perioadă, Agenția de Cooperare și Coordonare Turcă – TIKA, Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, Clubul Rotary „Cetate Tomis” și societatea Sterk Plast SRL.

Până în prezent, pentru Spitalul Municipal Medgidia au fost atrase fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, care vizează renovarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Medgidia – peste 2 milioane de euro, reabilitarea blocului materno – fetal, 500.000 dolari, reabilitarea unității sanitare – 3,6 milioane de euro, dotare cu aparatură ultramodernă – 3 milioane de euro.

Citește și:

Aparatură nouă la Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal Medgidia donată de Salvați Copiii România

Mobilier și instrumentar donate către Spitalul Municipal Medgidia de Crucea Roşie Germană

Dotări noi la Spitalul Municipal Medgidia: sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație

O nouă investiție la Spitalul Municipal Medgidia. Blocul maternofetal intră în reparații capitale

Spitalul Municipal Medgidia se modernizează. 10 milioane de euro fonduri nerambursabile atrase până în prezent