Vaccin
Vaccin
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a enumerat astăzi, la Palatul Victoria, vaccinurile care vor fi decontate din data de 1 decembrie. În cazul persoanelor încadrate în categoriile de risc, aceste vaccinuri vor fi compensate din luna septembrie.

„O veste care cred că era așteptată de toată lumea, privind compensarea vaccinurilor: Este o modificare a Hotărârii de Guvern 720/2008 și se introduce o nouă listă, sublista e) se numește cu denumiri comune internaționale corespunzătoare vaccinurilor, pentru decontare.

Regimul de decontare va fi între 50% și 100%, iar această hotărâre va intra în vigoare imediat. Din luna septembrie, vor putea fi compensate pentru categoriile de risc, vaccinurile gripale, iar de la 1 decembrie, celelalte vaccinuri: pneumococic, meningococic, HPV, DTP, acelular pentru adulți, vaccinul Hepatitic tip B, rubeolă – rujeolă – oreon, respectiv vaccinul varicelic. Vor fi compensate în proporție variabilă, în funcție de categoria care este recomandată de către Comitetul Național de Vaccinologie.

Compensarea acestor vaccinuri îndepărtează orice fel de discuție și de suspiciune legată de obligativitatea vaccinării”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Foto: Ilustrativ (www.unsplash.com)

Citește și:

Primul vaccin împotriva bronşiolitei pentru bebeluși a fost APROBAT. Când trebuie administrat 

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.