Orașul Ovidiu a găzduit în acest week-end prima ediție a Festivalului Regional de Minihandbal feminin. Aproape 300 de copii din promoția 2008 – 2009, de la 13 cluburi sportive din șase județe au concurat, timp de două zile în Sala Sporturilor din localitate. Fiecare dintre micuțele participante au demonstrat că dincolo de mișcare, sportul înseamnă echipă, fair-play și prietenie. 

Sala Sporturilor din Ovidiu a prins viață în acest week-end. Prima ediție a Festivalului Regional de Minihandbal feminin a fost un succes, așa cum ne-au declarat organizatorii, însă și participanții și susținătorii acestora veniți din toate colțurile județului pentru a-și arăta măiestria în arta handbalului. Astfel de competiții sunt necesare pentru că doar în acest mod copiii sunt încurajați să-și depășească limitele, dar și să învețe ceea ce înseamnă să lupți pentru a obține o victorie împreună cu o echipă.

La startul festivalului s-au aliniat 18 echipe: CSO Ovidiu (2 echipe), CSS Medgidia (2 echipe), CS Axiopolis Cernavodă (o echipă), CSM Galați (o echipă), HC BB Buzău (o echipă), C Arubium Măcin (o echipă), CS Art Galați (o echipă), Happy Kids Medgidia ( două echipe), HC Omer (3 echipe), CS Laguna Năvodari (o echipă), CS United Glați (o echipă), CSS Tulcea (o echipă), Prosport Focșani (o echipă).

Competiția a fost organizată de Asociația Județeană de Handbal Constanța (AJH Constanța), în parteneriat cu Primăria Orașului Ovidiu, prin Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu. Arbitrajul a fost asigurat de către AJH Constanța și de CSO Ovidiu.

Toți copiii au primit medalii pentru participare, iar echipele cupe, chiar de la primarul orașului Ovidiu, George Scupra, un promotor și un susținător al sportului în orașul în fruntea căruia se află. “Toți sunt câștigători. De la an la an sunt convins că evenimentul va mai crește pentru că ne propunem să investim în performanță. De fapt, asta facem deja de câțiva ani de zile și sperăm ca de la an la an să fie mai bine și cât mai mulți copii să se îndrepte către practicarea sportului. Deja avem din ce în ce mai mulți copii care fac sport. Noi am spus mereu că cea mai bună investiție este în copii, în școală și în sport. În cadrul Liceului Tehnologic “Ion Podaru” din oraș avem deja și secție dedicată sportului”, ne-a declarat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

La rândul său, Alina Moraru, președinta Clubului Sportiv Orășenesc Ovidiu, ne-a precizat că evenimentul a avut loc în urma unei bune colaborări pe care Clubul o are cu Asociația Județeană de Handbal Constanța. “Noi, în calitate de Club Sportiv ne-am hotărât să fim partenerii unui eveniment foarte frumos organizat de ei. Am avut o participare mare, aproximativ 300 de copiii la această primă ediție. La această categorie de vârstă nu au existat premianți, toată lumea a fost premiantă și cred că noi, spectatorii, am fost cei mai bucuroși că am asistat la un asemenea spectacol oferit de copii”.

În cadrul Clubului Sportiv Orășenesc Ovidiu, la secția de minihandbal, 70 de fetițe, antrenate de profesorul Cristina Rusali, practică acest sport. “Copii sunt deschiși și pasionați de handbal, iar performanțele copiilor înseamnă o muncă a doamnei antrenor de ani de zile, dar și o aplecare și o colaborare deosebită și cu părinții”, a mai spus președinta Clubului Sportiv Orășenesc Ovidiu.

Sursă foto: Asociatia Judeteana de Handbal

Citește și:

Prima ediție a Campionatului de Tenis de masă – amatori, un succes. De azi, Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu are și secție de tenis de masă01

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.