Noul antrenor al FC Farul este de astăzi, fostul jucător al constănțenilor, Ianis Zicu.

Prezentat astăzi oficial de Ciprian Marica, noul tehnician s-a arătat încântat de noua postură pe care a acceptat să o aibă și speră să facă figură bună în următoarea perioadă: „Am început antrenoratul din pasiune, studiez de trei ani, ca antrenor am lucrat, dar nu la seniori. Vrem să avem o echipă care să joace un fotbal modern și ne dorim promovarea în prima ligă. Sunt câteva echipe, care și-au reluat pregătirile înaintea noastră, dar vom încerca să comprimăm această perioadă de pregătire în patru săptămâni. Diferența între primele echipe se va face la nivelul jucătorilor sub 21 de ani, de aceea vom miza mult pe tineri. O să avem câte două antrenamente pe zi, iar sâmbătă jucăm un meci școală între noi”.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar

În vârstă de 35 de ani, Ianis Zicu s-a născut la Constanța, făcând primii pași în fotbal sub îndrumarea antrenorului Iosif Bukkosi.

A îmbrăcat tricoul formației de seniori de la FC Farul în sezonul 2002-2003, când a marcat șapte goluri în cele 20 de partide în care a jucat.

În cariera sa, Ianis Zicu a mai evoluat la echipele Dinamo București, Poiana Câmpina, AC Parma, Rapid București, Politehnica Timișoara, CSKA Sofia, Pohang Steelers, Gangwon, Petrolul Ploiești și ASA Tg. Mureș.

Antrenorul a ținut să le ceară scuze suporterilor pentru reacția pe care a avut-o în urmă cu mai mulți ani când am juca împotriva echipei constănțene. “De la început, vreau să le cer scuze suporterilor Farului pentru un gest pe care l-am făcut în urmă cu 17 ani. Am reacționat greșit, regret acel gest și le cer scuze încă o dată fariștilor. Aveam 20 de ani și o altă gândire, nu trebuia să am acea reacție și sper ca fanii să fie înțelegători pentru a avea un dialog”.

Ciprian Marica: “Visăm la promovare, dar avem destule probleme”

La rândul său, Ciprian Marica a precizat că Ianis Zicu este cel mai potrivit pentru acest post. “Este un copil al Farului, s-a născut aici, a crescut aici, știe mentalitatea și spiritul echipei, iar Farul are nevoie de entuziasmul și energia unui antrenor tânăr. Visăm la promovare, dar avem destule probleme. Pe lângă Ianis Zicu, staff-ul este alcătuit din: Daniel Florea – antrenor, Mihai Moraru – antrenor cu portarii (fost la naționala Moldovei), Cătălin Bușuricu – preparator fizic, George Galamaz – team manager. De asemenea, din lotul care a evoluat sezonul trecut au rămas Avram, Doumbia, Ispas, Antoche, Toma, Moldovan și Zanfir. Mai avem în vedere, câțiva tineri de la Academia Farul și vor veni 4-5 fotbaliști cu experiență. Contractul lui Ianis Zicu este pentru acest an, dar dacă nu vor fi rezultate se poate rezilia. Îi mulțumesc fostului antrenor Petre Grigoraș pentru că într-o situație grea a fost alături de Farul, ne-a ajutat, rămânem prieteni și îi doresc multă baftă, în noua provocare (echipa CS Medgidia)”, a spus finanțatorul FC Farul.

Ciprian Marica a mai adus o veste bună fanilor: până la startul campionatului se va face modificarea din SSC Farul, în FC Farul, hârtiile fiind trimise deja la Federația Română de Fotbal. De asemenea, până la finele săptămânii va prezenta primarului Municipiului Constanța, Decebal Făgădău, și consilierilor local un proiect pe termen lung în vederea primirii finanțării pe care autoritățile locale au promis că le-o va acorda echipei constănțene.

Citește și:

Viitorul echipei de fotbal Farul Constanța este incert. Primarul Făgădău: “Voi propune consilierilor un proiect pentru a sprijini echipa în sezonul 2019-2020”