Copiii din cadrul secției de Ciclism a Clubului Sportiv Medgidia nu au ratat ziua frumoasă de ieri și au reluat antrenamentele, sub atenta supraveghere a coordonatorului secției de ciclism Adrian Moldoveanu. Dacă în luna septembrie a anului trecut, în cadrul secției de ciclism erau doar 5 copii înscriși, acum numărul celor care frecventează toate antrenamentele a ajuns la 15 copii.

Antrenamentele de ieri s-au ținut pe Stadionul “Iftimie Ilisei”, iar copiii au avut parte de o pregătire fizică interactivă pe două roți, cu obstacole, concursuri organizate și jocuri menite să-i atragă în sportul de performanță.

Secția de Ciclism a CS Medgidia este nou înființată, însă chiar și în condițiile pandemice pe care le-am traversat cu toții în ultimul an, tinerii s-au arătat interesați de a practica acest sport.

În prezent antrenamentele au loc de două sau de trei ori pe săptămână.

“Avem înscriși 15 copii cu vârste între 6 și 9 ani, și derulăm în prezent selecții pentru grupa de vârstă 14-18 ani, unde avem momentan doi copii înscriși. Ne antrenăm și pe stadion, dar avem și două trasee de mountain bike le-am amenajat noi, în afara orașului, în spatele stației meteo. Avem în plan să facem încă un traseu. Antrenamentele sunt intense, dar copiii au venit din pasiune pentru acest sport”, ne-a declarat coordonatorul secției, Adrian Moldovanu.

Momentan copiii folosesc propriile biciclete: “Este un pic mai greu să ai propriile obiectele ale clubului, fiecare copil e diferit. Nu poți ști dacă un copil va practica, spre exemplu, în următorii doi ani acest sport, pentru a achiziționa Clubul. Noi chiar și în contextul actual am participat la competiții, anul trecut, și am luat două podiumuri și la băieți – locul III și la fete – locul II”, ne-a mai precizat coordonatorul secției de ciclism.

El însuși desfășoară această activitate din pasiune pentru acest sport, antrenamentele și timpul petrecut cu copiii nefiind remunerate. “Eu sunt medic oftalmolog, am decis să mă ocup pentru că nimeni nu a dorit asta, eu însă o fac cu mare plăcere. Importanți sunt copiii, lor să le placă și să fie dornici să revină. Este chiar și o concurență între ei”, a mai spus coordonatorul.

Citește și:

Aproape 100 de copii de la CS Medgidia primesc vouchere pentru echipamente sportive

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar