Accident feroviar Teleorman
Accident feroviar Teleorman
Mecanicul de tren care a provocat la începutul acestei săptămâni accidentul feroviar din Teleorman, soldat cu mai multe persoane rănite, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, apoi plasat sub control judiciar. Trenul era plin cu mașini noi, cu destinația Portul Constanța.

Este vorba despre un bărbat de 36 de ani, din Filiași. El a fost acuzat de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu sau îndeplinirea defectuoasă a acestora, precum și de vătămare corporală din culpă.

„La data de 16.03.2023, în continuarea cercetărilor în dosarul penal privind accidentul feroviar din data de 13.03.2023, din stația Roșiori Nord, polițiștii din cadrul Biroului județean Poliție Transporturi Teleorman au dispus reținerea suspectului, mecanic de locomotivă al trenului IR 1822, pentru 24 de ore.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale, procurorul dispunând măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, precum și punerea acestuia în libertate”, se spune în comunicatul anchetatorilor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Șefii CFR au stabilit că mecanicul se face vinovat de întreg incidentul, întrucât a neglijat semnalul roșu. Cel mai probabil bărbatul va trebui să plătească absolut toate pagubele.

Citește și:

Accident feroviar: Tren încărcat cu autoturisme, care trebuia să ajungă în Portul Constanța, lovit de un tren de călători pe traseu

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.