Virusul Pestei Porcine Africane a fost confirmat şi în localitatea Seimeni din judeţul Constanţa iar în localitatea Seimenii Mici, pentru a preveni răspândirea bolii în celelalte localităţi, în această dimineaţă, autorităţile au luat măsura sacrificării preventive a porcilor. Este vorba despre aproximativ 300 de porci ce urmează să fie omorâți.

Conform raportului prezentat de Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor Constanța, în cursul zilei de joi s-a confirmat un nou focar de PPA la porcii domestici dintr-o exploatație din localitatea Seimenii Mici și o suspiciune de pestă porcină africană la porcii domestici dintr-o exploatație din localitatea Seimeni.

Din 5 iulie au fost confirmate 27 focare de pestă porcină africană în opt localități de la nivelul județului Constanța (Vadu, Cheia, Dulcești, Istria, Vadu Oii, Ciobanu, Gârliciu, Hârșova). Dintre acestea în localitățile Istria, Cheia, Vadu, Vadu Oii, Dulcești a fost limitată extinderii focarelor de PPA prin sacrificarea tuturor porcilor din zonă. Se acționează în prezent cu echipe de specialiști, cu suportul structurilor M.A.I. și M.Ap.N în Hârșova, Ciobanu și Gârliciu.

Pentru asigurarea măsurilor de limitarea evoluției pestei porcine se acționeaza cu 7 filtre rutiere.

Citește și:

La Gârliciu s-a confirmat pesta porcină africană. Noi suspiciuni la Hârșova și Ciobanu

Semnal de alarmă: Unde ascund autoritățile pesta porcină

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.