Polițist
Polițist
Pentru ca cetățenii cunoască mai bine oamenii cărora ar trebui să li se adreseze atunci când întâmpină o problemă ce care ține de siguranță, începând de astăzi, în fiecare zi, venim în întâmpinarea cititorilor noștri, cu prezentarea averilor deținute de șefii secțiilor de poliție de la nivelul județului Constanța. Astăzi vă prezentăm detalii din declarația de avere a comisarului şef de poliţie Dorel Răcaru, șeful Secției 3 de Poliție Costinești.

După patru luni de la demararea procesului de reorganizare a Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, venită ca urmare a tragediei din 2 Mai, la mijlocul lunii ianuarie 2024 a intrat în vigoare noua organizare a unității. Prea mari schimbări la nivelul persoanelor care conduc polițiile municipale și orășenești de la nivelul județului Constanța nu s-au făcut. Sunt însă și excepții.

Așa cum se evidențiază pe site-ul IPJ Constanța, Secția 3 de Poliție Costinești, care are sediul pe strada Tineretului, nr. 1, îl are ca șef pe comisarul şef de poliţie Dorel Răcaru.

Trebuie precizat că la nivelul acestei secții de poliție nu au fost făcute modificări la nivelul conducerii odată cu reorganizarea derulată în ultimele luni la nivelul IPJ Constanța.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

De altfel, comisarului şef de poliţie Dorel Răcaru deține această funcție din noiembrie 2010, așa cum este evidențiat în prima declarație de avere completată și publicată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.

Localnicii reclamau, sub anonimat, că șeful poliției Costinești ar ține dosare la sertar

De-a lungul timpului, asupra șefului Poliției Costinești au planat suspiciuni că acesta ar fi fost ținut la sertar dosare care trebuiau date în lucru, aspecte reclamate, sub protecția anonimatului de către cetățeni ai localității.

De altfel, stațiunea Costinești este una dificilă din punct de vedere al ordinii publice, în special în perioada sezonului estival.

Vara trecută, stațiunea a fost „cap de afiș” în privința scandalurilor, iar cel mai mediatizat a fost cel de pe o plajă din stațiune în care au fost implicați șase indivizi. Aceștia au bătut doi tineri cazați în stațiune, iar mai apoi, în timpul intervenției forțelor de ordine, au devenit agresivi față de polițiști și jandarmi.

Nu mai departe de finalul anului 2022, a ieșit la iveală, pe surse, o altă situație delicată în care se aflau polițiștii de ordine publică din Costinești și cei din Neptun.

Pentru o perioadă determinată, aceștia își împărțeau tura de 12 ore între cele două localități: jumătate de tură patrulau într-o localitate, jumătate în cealaltă. Măsura s-ar fi luat pentru că în cele două localități exista un singur polițist de ordine publică pe tură, iar acesta nu putea interveni singur la solicitări. Soluția a fost reclamată la acel moment de către polițiștii sindicaliști care considerau măsura care ar fi fost greată la nivelul conducerii IPJ Constanța, condusă la acel moment de chestorul de poliție Constantin Glugă, ca una ilegală.

O declarație de avere subțirică

Comisarul şef de poliţie Dorel Răcaru ocupă funcția de șef al Secția 3 de Poliție Costinești încă din anul 2010, așa cum arată prima declarație de avere completată la momentul preluării funcției, publicată pe site-ul ANI.

În ultima declarație de avere completată în data de 28.05.2023, comisarul șef de poliție deține în comuna Limanu două terenuri pe care le-a moștenit în 2004: unul, intravilan, în suprafață de 2.000 mp și unul agricol de 7.500 mp. De asemenea, în 1995, comisarul şef de poliţie Dorel Răcaru și-a cumpărat, tot în Limanu, o suprafață de 1.000 mp de teren intravilan. Din 1994 este proprietarul unui teren agricol din Limanu, de 10.000 mp, obținut prin reconstituirea dreptului de proprietate.

Tot în 2004, Dorel Răcanu a moștenit o casă de 200 mp în Limanu.

Șeful Poliției Costinești deține un autoturism Volvo și un Mecedes.

Acesta nu deține bunuri mobile a căror valoare depășește 3.000 de euro fiecare, nu a înstrăinat bunuri în ultimele 12 luni și nici nu are investiții directe sau împrumuturi acordate mai mari de 5.000 de euro.

Venitul șefului secției 3 de poliție Costinești nu este evidențiat în declarația de avere, informația făcând parte dintre cele clasificate.

Din arendă, Dorel Căcaru a primit în 2022, 2000 de lei.

Soția sa în schimb, a câștigat în 2022, din salariu, 59.500 lei.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Așa cum se arată în declarația de interese publicată pe site-ul ANI, Dorel Răcanu este membru al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, membru al Corpului Național al Polițiștilor și membru al Asociației Internaționale a polițiștilor.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sursă foto: Facebook Poliția Română

OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

(VIDEO) “Haideți, băăă, c-avem bătaie!”: Sindicatul EUROPOL intervine în scandalul de la Costinești

„Bombardierii” de la Costinești, puși cu botul pe labe: S-au făcut mielușei după bătaia primită de la un jandarm

(FOTO) Cine sunt autorii scandalului de la Costinești, plasați sub CONTROL JUDICIAR

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.