Arest
Arest
În urma celor 50 de percheziții efectuate în cursul zilei de marți, 15 noiembrie, în dosarul coordonat de Parchetul Militar București privind furtul de combustibil opt militari au fost reținuți și propuși spre arestare. Dosarul privind arestul preventiv a fost înregistrat astăzi pe rolul Tribunalului Constanța și tot astăzi trebuie să se dea soluția. 

Militarii propuși spre arestare sunt p.t.Alecsandru Marin, sg.maj.Dolofan Marius Bogdan, cpt. Gherasim Andrei, cap. Menabit Florin, civ. Boboc Cornel Florin, mil. Ardelean Mircea, cap. Teslaru Gheorghe și sg. maj. Meca Victoraș.

UPDATE:

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Solutia pe scurt:

În baza art. 226 C.p.p. admite propunerea formulată de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București în dosarul penal nr. 444/P/2022.

În baza art. 223 alin.2 C.p.p. în referire la art. 202 alin.1si 3 C.p.p. dispune arestarea preventivă a inculpaților: -plt. Maj.ALECSANDRU MARIN -sg.maj. DOLOFAN MARIUS BOGDAN -cpt. GHERASIM ANDREI -civil BOBOC CORNEL FLORIN- -cap. MENABIT Ervin mil. ARDELEAN MIRCEA- -cap. TESLARU GHEORGHE- -sg. Maj. MECÂ VICTORAȘ- pe o perioadă de 30 zile, începând cu dată de 16.11.2022 și până la dată de 15.12.2022, inclusiv, cu excepția inculpatului ALECSANDRU MARIN pentru care durata măsurii arestării va curge de la dată punerii în executare a mandatului de arestare preventivă.

Respinge cererile formulate de inculpații Alecsandru Marin și Dolofan Marius Bogdan de luarea a măsurii controlului judiciar, precum și cererile de luare a măsurii arestului la domiciliu sau control judiciar formulate de inculpații GHERASIM ANDREI, BOBOC CORNEL FLORIN, MENABIT ERVIN, ARDELEAN MIRCEA, TESLARU GHEORGHE, MECA VICTORAȘ. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă.

Măsura se comunica administrației locului de deținere.

În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror.

Pronuntată în camera de consiliu, azi, 16.11.2022″

În acest dosar, cu o zi în urmă au fost efectuate aproximativ 50 de percheziții atât la baza Kogălniceanu, cât și la locuințele unor suspecți și martori. Până acum a fost documentat de procurori furtul a cel puțin șapte tone de combustibil care era destinat elicopterelor și avioanelor, dar și parcului auto de la baza militară din Mihail Kogălniceanu.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Opt militari români de la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, REȚINUȚI pentru FURT de combustibil

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.