Consiliul Local Constanța a fost convocat în ședință ordinară miercuri, 31 ianuarie 2024, de la ora 14.00, în sistem de videoconferință. Printre proiectele supuse votului s-a numărat și cel care privește scăderea prețului gigacaloriei.

Proiect de hotărâre nr.31/2024 privind stabilirea preţului local al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanţa S.R.L., a preţului facturat populaţiei şi a subvenţiei unitare acordată populaţiei pentru perioada 01.01.2024 – 31.03.2024, în municipiul Constanţa, a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare de astăzi.

Prin acest proiect se aprobă prețul local al energiei termice practicat de societatea Termoficare Constanța SRL în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 martie 2024 de 1.238,10 lei/GCal fără TVA, respectiv 1.300 lei/GCal inclusive TVA 5% și 1.473,34 lei/GCal inclusiv TVA 19%.

Totodată se aprobă prețul local facturat populației pentru aceeași la 350 de lei/GCal inclusive TVA 5%, în timp ce anul trecut, prețul a fost de 450 de lei.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

Concret cetățenii vor beneficia de o ieftinire de 100 de lei per GCal.

Reamintim faptul că primarul Vergil Chițac a anunțat această modificare încă din toamna anului trecut, când a transmis pe pagina de Facebook faptul că, ca urmare a lucrărilor de modernizare a rețelei de termoficare, costurile per gigacalorie vor scădea.

„Disconfort mare, răsplată pe măsură: Ieftinim prețul gigacaloriei la Constanța. A meritat și merită în continuare disconfortul creat de înlocuirea rețelei de termie. Știu că este mare, dar iată că acum putem anunța un lucru cu adevărat important: ieftinim gigacaloria.

În urma calculelor economice și de bilanț energetic, făcute pentru perioada septembrie 2022 – septembrie 2023, prețul pe gigacalorie a scăzut de la 1910 lei la 1284.

Astfel, voi propune Consiliului Local scăderea prețului gigacaloriei pentru populație de la 450 lei la 350 lei.  Coroborat și cu eliminarea consistentă a pierderilor din rețea și cu scăderea numărului intervențiilor, ne așteptăm la o ieftinire deloc neglijabilă a căldurii în această iarnă pentru constănțeni.
 
În ciuda disconfortului și a nervilor de moment, vom merge în continuare pe drumul acesta, pentru că, după cum vedem, este cel corect!”, a scris acesta la momentul respectiv.

Luna aceasta a fost semnat și contractul pentru execuția lucrărilor din etapa IV a proiectului „Reabilitarea Rețelelor Termice Secundare și Contorizarea la Nivel de Scară pentru Municipiul Constanța – Etapa IV”.

Sursă foto: Freepik

Citește și:

Cât vor plăti constănțenii pentru o gigacalorie în primele trei luni din 2024. Ce alte proiecte aprobă consilierii locali în prima ședință ordinară din an

Primarul Chițac a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice Etapa IV. Valoarea acestuia depășește 140 de milioane de lei

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.