Căpitanul Corneliu Idu, patronul uneia dintre cele mai vechi companii de shipping din ţară și cel care i-a sprijinit în carieră pe Simona Halep şi Horia Tecău a murit astăzi la 70 de ani. Arena sa de tenis, Arena Tenis Club Idu din Mamaia, găzduia competiţii internaţionale de tenis. Acesta fusese diagnosticat cu COVID-19. Acesta se afla internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanţa şi a făcut infarct.

Corneliu Idu se simţea rău şi a fost internat de urgenţă, însă cadrele medicale nu au mai putut face nimic.

Corneliu Idu a dezvoltat unul dintre cele mai mari cluburi de tenis din România – Tenis Club Idu – şi a susţinut par­cursul profesional al Simonei Halep în perioada junioratului (până la vârsta de 16 ani). Idu deţine 51% din acţiunile operatorului portuar Comvex, afacere de peste 100 de milioane de lei anul trecut, prin care este controlat tot importul şi exportul de minereuri de fier, cărbuni, cocs şi bauxită din portul Constanţa.

„Constanţa este o zonă cu istoric în tenis. Iar Simona Halep şi Horia Tecău au crescut la noi. În ultimii doi ani de juniorat ai Simonei i-am asigurat toate cheltuielile, pregătire fizică, antrenamente de tenis, taxe de concurs sau deplasări în străinătate, şi la fel am făcut şi pentru Horia, pentru că îmi place tenisul şi pentru că aceşti tineri au nevoie de ajutor pentru a răzbate. Pe lângă faptul că este un sport foarte costisitor, trecerea de la juniori la seniori este foarte dură“, spunea Corneliu Idu.

De-a lungul carierei celor doi jucători de tenis, Corneliu Idu spune că investiţiile necesare pregătirii unor astfel de sportivi s-au ridicat la câteva sute de mii de euro pe an, sume fără de care aceştia poate nu ar fi reuşit să aibă asemenea rezultate, „şansa fiind de partea lor“. Tenis Club Idu l-a costat pe omul de afaceri 5 milioane de euro şi este considerat în prezent una dintre cele mai bune şcoli de tenis din România.

Corneliu Idu inaugurase la începutul lui octombrie 2019 cel mai modern şi cel mai mare siloz de la Marea Neagră şi Marea Mediterană. Silozul este situat în Dana 80 a Portului Constanţa. Investiţia totală a fost de 50 milioane euro.

Companiile la care Corneliu Idu este acţionar desfăşoară activităţi generale de shipping, stevedoring şi alte servicii conexe activităţilor portuare: forwarding, project cargo, transport intermodal etc. Aşa cum el însuşi aprecia, „valoarea titlurilor, a proprietăţilor şi participaţiilor în diverse societăţi comerciale şi conturi bancare se cifrează la aproximativ 110-120 milioane euro”.

Companiile aflate în portofoliu sunt: Idu Shipping and Services SRL Constanţa-acţionar unic, Octogon Shipping and Services SRL Constanţa-acţionar unic, Octogon Gas and Logistics SRL Constanţa-acţionar unic, Coremar S.A. Constanta-acţionar, Boraz Holding AG. Zurich/Elvetia-acţionar unic, Comvex S.A.Constanţa-acţionar majoritar, Tenis Club Idu SRL Mamaia-acţionar unic, etc.

Dumnezeu să-l ierte!

Sursă foto: Ziarul Financiar

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar