Felix Bădilă și Adina Florea se pensionează
Felix Bădilă și Adina Florea se pensionează
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, marţi, cererile de pensionare depuse de şapte procurori, printre care se află şi Adina Florea, fost procuror la Secţia specială, şi Felix Bănilă, fost şef DIICOT. Valul de pensionări din magistratură vine după ce în spaţiul public au fost relansate dezbaterile privind desfiinţarea pensiilor speciale de care beneficiază şi magistraţii.

CSM a mai admis, de asemenea, pensionarea procurorului constănţean Silviu Ciocoiu, care a activat alături de Adina Florea la Secţia specială şi Inspecţia Judiciară.

Potrivit deciziei CSM, Adina Florea se va pensiona începând cu data de 21 decembrie 2022, iar Felix Bănilă din 14 noiembrie 2022.

Adina Florea s-a remarcat prin dosarul deschis pe numele Laurei Codruţa Kovesi

Adina Florea a fost şef adjunct al Secţiei speciale şi a fost propusă de două ori de fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader pentru a prelua şefia DNA, însă a fost refuzată de preşedintele Klaus Iohannis.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Adina Florea s-a remarcat din fotoliul de la Secția Specială prin dosarul deschis pe numele Laurei Codruţa Kovesi în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa.

De asemenea, ea l-a trimis în judecată pe fostul procuror Mircea Negulescu – „Portocală” de la DNA Prahova, pentru că l-ar fi cercetat abuziv pe fostul deputat Vlad Cosma.

Adina Florea a fost suspectată că i-ar fi dat lui Darius Vâlcov o copie a protocolului secret de colaborare între SRI şi Parchet, publicat de fostul ministru de Finanţe pe Facebook.

Dosarul în acest caz a fost clasat chiar de Secţia specială unde activa Adina Florea.

Cu puţin timp înainte de desfiinţarea Secţiei speciale, Adina Florea s-a transferat la Inspecţia Judiciară, unde activează în prezent.

Sursă foto: Adina Florea – Ziua de Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.