Percheziții
Mascați la percheziții
DIICOT a făcut miercuri percheziţii la locuinţa unui bărbat, care a trimis ameninţări cu bombă unor instituţii publice sau a determinat mai multe persoane, printre care şi copii, să transmită astfel de ameninţări.

Astăzi, 31 ianuarie, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Timișoara, în cadrul unui dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare în scop terorist, prevăzută de Legea nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2022-2024, o persoană ar fi transmis sau ar fi determinat mai mulți tineri (inclusiv minori), să transmită mesaje de amenințare, pe adresele de poștă electronică ale unor instituții publice, prin care anunțau amplasarea în locații din capitală a unor dispozitive explozive care vor fi detonate.

Acțiunea s-a realizat cu suportul Serviciului Român de Informații și sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timișoara.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.