Transmiterea imaginilor
Transmiterea imaginilor
Proiectul de lege inițiat de USR prin care difuzarea imaginilor intime ale unei persoane, fără acord, va constitui infracțiune și se va putea pedepsi cu închisoare de până la trei ani a fost adoptat de Camera Deputaților, decizional, scrie Stiripesurse.ro.

Legea va merge astfel la promulgare.

Proiectul de lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare completarea art. 226 din Legea nr. 286/20019, în vederea incriminării divulgării, difuzării, prezentării sau transmiterii, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau o ştirbire a imaginii sale.

Proiectul a fost adoptat cu  177 de voturi „pentru”, 76 de voturi „împotrivă” și o abținere.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, conform iniţiativei legislative.

Conform propunerii legislative, prin imagine intimă se înţelege orice reproducere, indiferent de suport, a imaginii unei persoane nude, care îşi expune total sau parţial organele genitale, anusul sau zona pubiană sau, în cazul femeilor, şi sânii, ori care este implicată într-un raport sexual sau act sexual.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege, în calitate de for decizional şi astfel legea merge la promulgare.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.