Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța
La data de 18 noiembrie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța au prin în flagrant delict două persoane ce transportau un colet cu 500 de grame de cocaină. Aceștia au fost prezentați instanței de judecată.

În cursul zilei de azi, judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis propunerea de arestare preventivă pentru cei doi inculpați, formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ – DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța.

La acceași dată la care aceștia au fost prinși, autoritățile au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești și municipiul București, la locuințele celor în cauză, fiind descoperite și ridicate 28 de kilograme de cannabis, 8.900 de lei, 150 de euro, o tabletă, 3 telefoane mobile, un cântar electronic ce conținea urme de THC, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.

Cei doi inculpați sunt suspectați de săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară a drogurilor de mare risc și de trafic de droguri de risc și mare risc.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ce spun judecătorii de la Tribunalul Constanța:

„Soluția pe scurt: În baza art.226 Cod procedură penală raportat la art.202 alin.1 și 4 lit.e Cod procedură penală și art.223 alin.2 Cod procedură penală: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă ICCJ-DIICOT ST Constanța. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: JUGĂNARU ION ADRIAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic internățional de droguri de mare risc prev. de art. 3 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 și trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen., trafic de droguri de risc prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 C.pen. şi GHEORGHE MIHAELA RODICA, cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de: trafic internațional de droguri de mare risc prev. de art. 3 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 ?i trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen., trafic de droguri de risc prev. de art. 2 alin. 1 din Legea nr.143/2000, ambele cu aplic. art.38 alin.1 C.pen., pentru o perioada de 30 zile, de la dată de 19.11.2022 la dată de 18.12.2022, inclusiv. În baza art.230 Cod procedura penală: Dispune emiterea de îndată a câte unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Jugănaru Ion Adrian şi Gheorghe Mihaela Rodica. Respinge,  nefondată cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpata Gheorghe Mihaela Rodica. Respinge,  nefondată cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu/ control judicuiar faţă de inculpatul Jugănaru Ion Adrian. În baza art.272 C.p.p., Onorarii avocaţi oficiu (Vutcovici Marius şi Creţu Andreea-Georgiana) în cuantum de câte 680 lei fiecare(majorate cu 100%/zi nelucrătoatre), se vor avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală: Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru cele lipsă.”

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

(VIDEO) FLAGRANT al procurorilor DIICOT Constanța: Două persoane au fost reținute pentru trafic de cocaină

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.