Percheziții DIICOT
Percheziții DIICOT
În data de 22 februarie 2023, procurorii DIICOTBiroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi suspecți.

Cei doi suspecți sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, introducere în țară de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu.

Măsurile respective au fost dispuse după ce, în aceeași zi, procurorii DIICOTBiroul Teritorial Neamț și ofițerii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant suspecții, în timp ce preluau un colet care conținea droguri de risc și mare risc.

„Coletul, expediat din Olanda, prin intermediul unei firme de curierat,  conținea 4.990 de comprimate de ecstasy, 2.000 de timbre impregnate cu LSD  și cantitățile de aproximativ 200 de grame de cocaină, 3.265 de grame sulfură de dimetil, 2 kilograme de substanță cristalină ce conține MDMA, 3 kilograme de ketamină și 370 de grame de amfetamină”, transmite DIICOT.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, în data de 23 februarie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț, a dispus arestarea preventivă a suspecților pentru 30 de zile.

Totodată, unul dintre suspecți era urmărit în vederea punerii în executare a unui mandat de 4 ani și 10 luni de închisoare, emis ca urmare a unei condamnări definitive, pentru săvârișrea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, al polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și de cel al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Se precizează că, urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto: www.diicot.ro

Citește și:

(VIDEO) Mandate de percheziție domiciliară la traficanți de droguri: Au fost găsite kilograme întregi de stupefiante și zeci de mii de lei

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.