Furt dintr-o sală de jocuri de noroc din Constanța. Ce a făcut un tânăr când a văzut că nu câștigă la păcănele
Știrile zilei
Furt dintr-o sală de jocuri de noroc din Constanța! Un tânăr din Constanța a fost condamnat la închisoare cu executare după ce ar fi sustras o sumă de bani dintr-o sală de jocuri de noroc.
Cel în cauză nu se află pentru prima dată în atenția magistraților, el fiind condamnat în numeroase rânduri de autorităţile judiciare din străinătate pentru săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului, la regimul circulaţiei rutier şi pentru consumul ilicit de droguri.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecători Constanţa.
În actul de sesizare al instanţei s-a reţinut că inculpatul, în luna iunie 2023, profitând de neatenția angajatei, în timp ce juca la aparatele de jocuri de noroc, a sustras suma de 2.400 lei dintr-un sertar de la tejgheaua sălii.
Sală de jocuri de noroc, supravegheată video
Urmare a verificărilor efectuate și a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere video montate în incinta punctului de lucru, a fost identificat autorul faptei în persoana inculpatului, client al sălii de joc.
În cursul cercetării judecătoreşti, inculpatul a arătat că recunoaşte faptele reţinute în actul de sesizare şi solicită judecarea în procedura simplificată privind recunoaşterea învinuirii.
Inculpatul este cetățean român, 24 de ani, necăsătorit, șapte clase, lucrează sporadic în străinătate.
Instanța a avut în vedere faptul că inculpatul nu este la primul contact cu legea penală, din fișa de cazier judiciar rezultând că a fost condamnat în numeroase rânduri de autorităţile judiciare din străinătate pentru săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului, la regimul circulaţiei rutier şi pentru consumul ilicit de droguri.
Având în vedere circumstanțele concrete în care a fost săvârșită fapta precum şi persoana inculpatului şi posibilitățile sale de îndreptare, instanţa apreciază că scopul pedepsei nu poate fi atins decât prin executarea în regim privativ de libertate a pedepsei, urmând să dispună executarea pedepsei în regim de detenție, singura modalitate în măsura să asigure posibilitatea reeducării inculpatului, să-i poată forma acestuia respectul faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială şi, în consecinţă, să-i formeze un comportament care să-l determine să se abţină de la a mai săvârşi alte fapte antisociale.
Astfel, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de opt luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Decizia Judecătoriei Constanța nu este una definitivă.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Sursa text: Portal instanțe de judecată și rejust.ro
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Incendiu în Valul lui Traian. Au MURIT 22 de câini. Iată ce spun polițiștii