DNA
DNA
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a patru inculpați. Doi dintre aceștia erau inspectori vamali în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, un administrator și un director al unei societăți comerciale.

Cojocaru Daniel, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud a fost trims în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată și pentru complicitate la fals intelectual, de două ori.

Petcu Dorel Emanuel, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud pentru săvârșirea a două infracțiuni de fals intelectual.

Au fost trimiși în judecată și un administrator al unei societăți comerciale pentru complicitate la luare de mită, dar și un director al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în formă continuată.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

17.000 de USD și 38.000 de lei pentru a face acte contrare îndatoririlor sale de serviciu

În perioada 12 ianuarie – 17 februarie 2021, inculpatul Cojocaru Daniel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la doi oameni de afaceri suma totală de 17.000 USD și ar fi primit, direct sau prin intermediari, suma de 38.000 lei pentru a face acte contrare îndatoririlor sale de serviciu.

Pentru banii primiți, inculpatul Cojocaru Daniel ar fi făcut demersuri pentru deblocarea din vama Portului Constanța – Agigea, a două containere cu măști de protecție, neconforme, importate din China, de către cei doi oameni de afaceri.

Inculpatul Petcu Dorel Emanuel ar fi falsificat două declarații vamale în care ar fi consemnat faptul că ar fi efectuat controlul fizic al mărfurilor menționate, deși în realitate controlul fizic ar fi fost efectuat de către inspectorul vamal Cojocaru Daniel.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Șeful și funcționarii unui Birou Vamal de Frontieră, reținuți de procurorii DNA, pentru luare de mită

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.