Judecătoria Constanța, anunț important în cazul lui Dan Diaconescu, fostul patron OTV
Știrile zilei
Judecătoria Constanța a anunțat data la care se va pronunța în dosarul lui Dan Diaconescu, fostul patron al OTV, suspectat de act sexual cu minor.
Conform portalului instanțelor de judecată, instanța se va pronunța la data de 3 decembrie 2024.
Decizia ce urmează să fie luată vizează solicitări de probatorii.
În continuarea procesului, Judecătoria Constanța a fixat termen pe fondul cauzei la data de 04 decembrie 2024, ora 11.00.
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
La termenul trecut, Dan Diaconescu a declarat, în fața Judecătoriei Constanța, că a invocat nulitatea absolută a acestui dosar,
„După cum știți, în termenele precedente se produsese acest eveniment absolut extraordinar, în care Ministerul Justiției, Institutul Național care face aceste expertize pe diversse probe în justiția română, pe numele său INEC, a trimis o adresă către instituția din spatele meu – către Judecătoria Constanța, conform căror investigații făcute de INEC probele din dosarul meu nu sunt valabile, sunt fake, sunt greșite, sunt inexistente, nu pot fi folosite în instanță. În disperare de cauză, Păpușarul-Șef, neidentificat încă de către mine, dar suntem foarte aproape, Păpușarul-Șef a comandat această audiere a unui expert criminalist făcută în premieră aici, pe malul mării“, a povestit Dan Diaconescu, fostul patron al OTV.
„Ei bine, a venit expertul criminalist și a confirmat sub jurământ că expertiza făcută de către INEC, de către Ministerul Justiției este corectă, este reală și probele din acest dosar sunt zero, sunt nule“, a spus Dan Diaconescu.
„În acest moment, dosarul trebuie să se încheie. Fac încă o dată apel către Ministerul Justiției din București, către Guvern – este o situație oarecum identică, similară, cu situația din Mangalia, cu procesul din Mangalia. Avem de-a face fie cu anchetatori rău-voitori, fie cu magistrați care se fac că nu înțeleg, care par absenți în sală, care par că nu știu dosarul, care par că nu știu a face ceea ce ar trebui făcut din punct de vedere legal“, a continuat Dan Diaconescu.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: