DNA
DNA
Procurorii DNA Constanța au transmis Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) un document prin care își exprimă acceptul de a fi delegați în fruntea Serviciului Teritorial al DNA, în locul lui Andrei Bodean și reclamă faptul că nu ar fi fost consultați de procurorul-șef Marius Voineag, înainte ca acesta să delege un procuror din alt parchet pentru conducerea serviciului teritorial începând cu 6 februarie, potrivit G4Media.ro.

Potrivit celor șapte procurori, care au semnat acest document, nu au fost consultați de conducere cu privire la această delegare, deși au prioritate.

Procurorii invocă art. 179. alin. 1 din Legea nr. 303/2022, conform căruia ”pot fi delegaţi în funcţii de conducere judecătorii sau procurorii care funcţionează la instanţa sau parchetul unde este vacantă funcţia de conducere.

În cazul în care la o instanţă sau la un parchet unde este vacantă funcţia de conducere, niciun judecător sau procuror nu îşi exprimă acordul în vederea delegării sau, din motive obiective, nu poate fi delegat niciun judecător sau procuror de la aceeaşi instanţă sau acelaşi parchet, poate fi delegat în respectiva funcţie de conducere oricare dintre judecătorii sau, după caz, procurorii care funcţionează la altă instanţă sau alt parchet din circumscripţia aceleiaşi curţi de apel, respectiv parchet de pe lângă curtea de apel, cu respectarea art. 175 alin. (1)”.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

Procurorii susțin, de asemenea, că au prioritate la delegare și că nu li s-a solicitat acordul:

”În acest context, arătăm noi, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Constanța, având prioritate la delegare, conform legii, nu cunoaștem să ni se fi solicitat acordul prev. de art. 179. alin. 1 din Legea nr. 303/2022, sens în care atașăm declarațiile procurorilor privind acordul în vederea delegării în funcția de conducere – procuror șef al Serviciului Teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, se mai arată în documentul consultat de G4Media.ro.

Reamintim faptul că marți, 6 februarie 2024, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) decide pe marginea propunerii de delegare a lui Mihai-Alexandru Stanciu în funcția de procuror șef al Serviciului Teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

Prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, Mihai-Alexandru Stanciu, i-ar putea lua, astfel, locul lui Andrei Bodean, care ocupă această funcție din 2020.

Potrivit sursei citate se pare că Mihai Stanciu este apropiat și susținut profesional de procurorii Teodor Niță (fost candidat la șefia DIICOT) de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța și Gigi Valentin Ștefan, procuror general adjunct al acestui parchet.

Citește și:

Ce avere are prim procurorul care i-ar putea lua locul lui Andrei Bodean la șefia DNA Constanța

Prim procurorul Mihai-Alexandru Stanciu i-ar putea lua locul lui Andrei Bodean la șefia DNA Constanța

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.