Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
“Obligativitatea purtării măștilor de protecție în intervalul orar 18.00 – 24.00 în zonele aglomerate se aplică din 1 august. Vom transmite acest mesaj atât noi la nivelul Instituției Prefectului și cu ajutorul mass-mediei către turiști, către constănțeni în așa fel încât această măsură să nu îi ia prin surprindere”, a spus, în urmă cu puțin timp, prefectul județului Constanța, George Niculescu, la finalul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. 

“Am discutat solicitarea venită din partea DSP Constanța în vederea introducerii obligativității purtării măștii în spații deschise, în care se formează aglomerări, în spații deschise, în care distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de 2 metri, vorbim despre piețe, oboare, târguri, curțile exterioare locașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz, sunt mai multe introduse, toate acestea le vom face public prin hotărârea de Comitet de Județean pentru Situații de Urgență.

Pentru zonele de promenadă care se află în județul Constanța, în toate stațiunile turistice de interes național – și vorbim de zonele tradiționale unde se creează aglomerări în stațiuni precum Eforie, Mamaia și celelalte stațiuni turistice din județ, obligativitatea purtării măștilor de protecție în intervalul orar 18.00-24.00 Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP de risc de transmitere a virusului Covid și în urma unei adrese primite din partea IPJ Constanța în ceea ce privește valorile de trafic și fluxul de persoane în aceste intervale orare. Deci, ele au fost recomandate de către IPJ, respectiv DSP, aceste măsuri”, a declarat prefectul județului.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că din cauza numărului mare de infectări CJSU a luat măsura suplimentării cu 36 de paturi și în Spitalul din Mangalia.

De asemenea, în cadrul ședinței CJSU s-a aprobat suplimentarea listelor spațiilor de carantinare din județul Constanța, respectiv  spațiile care se află în subordinea Direcției Județene de Sport și Tineret din județul Constanța.

Citește și:

Un român a dat spargeri în Franța purtând mască chirurgicală: „De unde știți că am fost eu?”

Cântărețul grec Nikos Papadopoulos, săltat de mascaţi și dus în carantină la Sanatoriul Techirghiol