În cadrul ședinței Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Tomisului, care a avut loc pe 7 iunie 2022, a fost aleasă o nouă structură pentru următorii patru ani.

Adunarea Eparhială are în componență 30 de membri, din care 10 membri preoți și 20 de mireni din tot județul Constanța, mandatul acestora fiind pentru perioada 2022 – 2026.

La ședința de Constituire a Adunării Eparhiale a avut loc 7 iunie, au participat membrii adunării eparhiale și preoții consilieri eparhiali.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ședința a fost prezidată de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului care i-a felicitat pe noii membri:

„Sunt bucuros că ați răspuns chemării noastre și că ai noștri credincioși v-au ales pe dumneavoastră pentru că sunteți oameni responsabili, cu chipuri senine care ați lucrat ceva pentru biserica și ținutul Dobrogei. De acum vă așteaptă și mai mult lucru și mă bazez pe dumneavoastră”, a spus ÎPS Teodosie.

Dintre membrii care fac parte din Adunarea Eparhială îi amintim pe președintele Consiliului Județean Constanța – Mihai Lupu, primarul municipiului Medgidia – Valentin Vrabie, primarul orașului Ovidiu – George Scupra, primarul comunei Crucea – Iulian Tudorache, consilierul județean PSD – Costin Răsăuțeanu, fostul consilier al fostului primar al Constanței, Decebal Făgădău – Mihai Petre, primarul comunei Agigea – Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul orașului Techorghiol – Iulian Soceanu, primarul orașului Năvodari – Florin Chelaru, președintele Fundației Gheorghe Haliț cel care ridică prima biserică a aromânilor din municipiul Constanța – Gheorghe Haliț.

De pe lista celor care nu mai fac parte din Adunarea Eparhială amintim pe primarul municipiului Constanța – Decebal Făgădău, primarul comunei Ostrov – Niculae Dragomir, primarul comunei Independența – Cristea Gâscan, fostul primar al comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar