MINUTĂ Crimă în zona Doi Cocoși din Constanța. Presupusul autor, menținut în arest
Știrile zilei
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis menținerea în stare de arest preventiv a unui bărbat acuzat de omor.
Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
MINUTĂ
Solutia pe scurt: În baza art. 348 C.proc.pen. rap. la art. 207 C.proc.pen.: Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de omor, prevăzută de art.188 alin.1 C.pen., cu aplicarea art.41 alin.1 C.pen. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, măsură ce urmează a fi verificată sub acelaşi aspect cel târziu până la data de 15.10.2024. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Se comunică inculpatului şi administraţiei locului de deţinere. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la comunicare pentru procuror şi pentru inculpat. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 16.09.2024.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Probatoriul administrat până în prezent a relevat că în cursul lunii iulie 2024, în municipiul Constanța, pe bulevardul I.C. Brătianu, zona 2 Cocoși, inculpatul (Andrei O.) ar fi ucis în bătaie un alt bărbat, pe fondul unor neînțelegeri.
După faptă, inculpatul ar fi fugit în Ucraina.
La revenirea în țară, inculpatul a fost prins de polițiști la vama Albița.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: