Momente șocante în Poliția Ovidiu. Agent amenințat cu moartea: te aștept când ieși de la muncă, te tai! CONDAMNARE

Știrile zilei
Judecătoria Constanța a finalizat în primă instanță dosarul unui caz de ultraj, în care un individ din Ovidiu, cunoscut scandalagiu, fiind consumator frecvent de băuturi alcoolice, a amenințat cu moartea și cu acte de violență un agent de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în cauză fiind trimis în judecată Cosmin D., sub aspectul săvârșirii infrațiunii de ultraj.
Bărbatul este cunoscut la nivel local, conform celor aflate la dosar, ca fiind o persoană care provoacă deseori scandal, fiind consumator frecvent de băuturi alcoolice.
În actul de sesizare s-a reţinut că, în decembrie 2021, în timp ce se afla în incinta sediului Poliției Orașului Ovidius, inculpatul i-a adresat amenințări cu moartea și cu acte de violență unui agent de poliție, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu.
În fața magistraților, inculpatul a arătat că recunoaşte în totalitate fapta reţinută în actul de sesizare.
Inculpatul a solicitat judecarea în procedura simplificată privind recunoaşterea învinuirii, astfel beneficiind de reducerea pedepsei.
„Te aştept când ieşi de la muncă! Te tai! Te cunosc și știu unde stai! O să vezi ce-ți fac eu!“
Conform procurorilor, în timp ce se afla în incinta sediului Poliției Ovidiu, inculpatul s-a manifestat agresiv, iar la vederea unui agentului de poliție a început să-i adreseze injurii și amenințări de genul „Bă c(…)e! Știu unde stai, pun băieţii pe tine! O să te distrug! Dă haina jos şi hai să vedem care pe care! (…) sângele din tine! Il pun pe (…) pe tine și pe (…)! Te aştept când ieşi de la muncă! Te tai! Te cunosc și știu unde stai! O să vezi ce-ți fac eu! O să ne întâlnim față în față!”, lucruri auzite de toți întrucât intrau și ieșeau din camera în care se afla inculpatul.
Având în vedere comportamentul inculpatului, s-a luat decizia de a-l transporta la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, unde a și rămas internat.
Inculpatul a prezentat însă o cu totul altă variantă a evenimentelor
Cu ocazia audierii, inculpatul a prezentat însă o cu totul altă variantă a evenimentelor, susținând că a fost implicat într-un scandal împreună cu cumnații săi, în urma căruia s-a ales cu multiple leziuni și sângerări la nivelul capului, fiind ridicați cu toții și conduși la sediul Poliției Orașului Ovidiu, unde agentul de poliție (…) ar fi refuzat să-i cheme o ambulanță, deși era plin de sânge pe față și pe haine, și chiar l-ar fi agresat fizic prin lovirea cu pumnii la nivelul coastelor.
Cu toate că i-au fost prezentate imaginile audio-video surprinse în sediul de poliție, în care nu se observă ca inculpatul să prezinte răni sau sângerări la nivelul feței, fiind într-o stare fizică bună, acesta a continuat să susțină că era rănit, însă rana era situată pe partea din spate a capului, unde și sângera, acesta fiind motivul pentru care nu se vede pe imagini.
Conform magistraților, cel mai probabil însă, inculpatul confundă seara de 11.12.2021 cu cea din data de 17.12.2021, faptă în urma căreia a fost reținut și arestat preventiv pentru infracțiuni de violență și tulburarea ordinii și liniștii publice, așa cum se observă în fișa de cazier judiciar.
„Inculpatul nu doar că a negat vehement că i-ar fi adresat amenințări agentului de poliție (…), ci a susținut că nici măcar nu i-a vorbit urât, ci i s-a adresat întotdeauna prin folosirea apelativului ”dumneavoastră”, fapt contrazis în totalitate de imaginile filmate în sediul poliției, după vizionarea cărora inculpatul a revenit asupra declarației inițiale și a precizat că este posibil să spus lucruri nepotrivite, însă nu erau adresate unei persoane anume, ci în general, probabil din cauza stării de ebrietate în care se afla la acel moment“, se mai arată la dosarul cauzei.
Prima condamnare, cu executare
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care a dispus, recent, condamnarea inculpatului la pedeapsa de patru luni şi 15 zile închisoare pentru săvârşirea la data de 11.12.2021 a infracțiunii de ultraj.
Instanța a constatat că faptele din prezenta cauză au fost săvârşite în concurs cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat într-un alt dosar, a contopit pedepsele și i-a aplicat bărbatului pedeapsa rezultantă de un an, zece luni şi 15 zile de închisoare.
Scopul pedepsei nu poate fi atins decât prin executarea în regim privativ de libertate a pedepsei
Având în vedere circumstanțele concrete în care au fost săvârșite faptele precum şi persoana inculpatului şi posibilitățile sale de îndreptare, instanţa a apreciat că scopul pedepsei „nu poate fi atins decât prin executarea în regim privativ de libertate a pedepsei, urmând să dispună executarea pedepsei în regim de detenție, singura modalitate în măsura să asigure posibilitatea reeducării inculpatului, să-i poată forma acestuia respectul faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de convieţuire socială şi, în consecinţă, să-i formeze un comportament care să-l determine să se abţină de la a mai săvârşi alte fapte antisociale“.
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
Oricare va fi decizia instanței de apel, aceasta va fi definitivă.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Foto cu rol ilustrativ.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: